Urban Music Things ep.01 - TiPtiL partea 03

Deși la doar un an si jumatate de existenta în peisajul muzical românesc, în 16 mai, TiPtiL a fost selectată sa cante alaturi de cele mai bune trupe din țara, in cadrul Festivalului Club A iar în data de 29 mai, la invitația Institutului Cultural Roman din Berlin, TiPtiL va reprezenta Romania, susținând un concert în cadrul evenimentului Romanian Music Nights la Berlin.

Bagajul muzical al trupei TiPtiL are greutate adunată din experienţa muzicală variată a fiecaruia dintre membri săi:

Bujor (chitară bas, contrabas) – este cel care a pus bazele trupelor Party Poopers, Baba Novac şi Butterflies in My Stomach. El a compus muzica  pentru două eseuri coregrafice ale Anei Gubandru: „Above The Roof” şi „şşşt...”, pentru scurt metrajele “Mia”, “Dreamer” (ambele în regia lui Paul Sorin Damian) şi “Trei” (regia Ciprian Alexandrescu) şi a colaborat cu regizorul Alexander Hausvater pentru musicalul „The Rocky Horror Show”. Bujor are şi un proiect muzical solo sub numele de STOb şi, în prezent, mai cântă alaturi de trupa Butterflies in My Stomach.

Ciprian (tobe) – căruia i se mai spune şi Laurentze! (porecla este moştenită de pe vremea când era toboşar la Baba Novac), pe lângă faptul că este un maestru al ritmului, este înzestrat şi cu talent pedagogic, ceea ce e foarte util pentru colegii de trupă, dar şi pentru cei care-i sunt „învăţăcei” pentru că el dă lecţii de tobe în timpul liber. A cântat cu Baba Novac şi Zum iar, în prezent, continuă să cânte şi alături de Butterflies in My Stomach.

Creţu (chitară) – este şi el unul dintre membri fondatori Baba Novac, trupa alături de care a compus şi interpretat mai bine de 3 ani. Datorită talentului de lutier al lui Creţu, sound-ul TiPtiL a capatat o notă de originalitate, o parte din instrumentele muzicale ale trupei (cinci chitări şi un contrabas electric) sunt handmade şi sunt realizate de el, în prezent fiind singura trupa din țara ale carei membii cânta cu astfel de instrumente lucrate ”în casa”.
Totodata, Creţu a colaborat cu Paraziţii pentru realizarea celui mai recent album al lor, „Tot ce e bun tre sa dispară”, iar chitara lui poate fi auzită din plin pe hit-ul „Arde”. [va urma]
  TiPtiL - Express Yourself by TiPtiL

0 comentarii: