Local Records prezinta Haute Culture


Local Records lansează astăzi, 9 mai, release-ul numărul 06 semnat de Haute Culture.EP-ul Chordial conține patru piese în stiluri diferite, al căror numitor comun sunt armoniile calde. Artistul a lucrat la ele un an și a fost inspirat de artistul rus Anton Zap. Piesele au fost produse de Alex Pop și masterizate de Ștefan Mihăilescu. EP-ul este suținut și promovat de Burn Studios.

EP-ul se ascultă și se downlodează gratuit de la acest link:
http://localrec.ro/lcl06.html
Post, facută parcă pentru DJ prietenoși și puțin încrâncenați, are un groove ușor de breaks, cu tonuri detroit și armonii jupiteriene. Chordial, puternic influențată de Anton Zap, are un groove riguros și îți dă un brânci de dans. Gladias e o piesă dub cu ceva subînțelesuri techno și-un sample de vioară, aruncate într-un vartej de elemente din stiluri muzicale diferite.
Erinnerung* înseamnă ”amintire” în limba germană și a fost construită pe marginea vocii Ninei Simone din piesa The Other Woman. Nina Simone trezește memorii nouăzeciste: pahare de vin alb, mucuri de tigări pe jumătate fumate...la oameni în vizită, dimineți un pic prea bahice și prea distorsionate, care în niciun caz nu se terminau în club.
Mihai Dobre aka Haute Culture este unul dintre fondatorii trupei de muzică electronică Șuie Paparude în care activează din 1993. DJ și producător din 2004, a realizat împreuna cu Dlaid remixul piesei Wamintirile al trupei Alternosfera, piesa prezentată în cadrul premiilor Breakspool Awards din 2005, și scoasă și în format vinil pe compilația TMBASE 2004.
A mai produs sub numele de Pink Lenins (proiect muzical împreună cu Alex Pop), muzici pentru Premiile Gopo și Tiff și soundtrack-uri pentru filme de scurt metraj precum: The Museum of Broken Relationship, Captivi de Crăciun, Vineri la amiază și Tabasco.
Kit pentru presă: http://www.localrec.ro/hauteculture.html.
http://www.youtube.com/localrec#p/a/u/0/l-ZcRcBelmI
http://www.discogs.com/artist/Haute+Culture
http://www.last.fm/music/Haute+Culture

0 comentarii: