Lansare album Tunderground in Silver Church

The Silver Church Club găzduieşte pe data de 26 mai, începând cu ora 21:00, lansarea noului album al trupei TÜNDERGROUND, intitulat  Ballyho.
TÜNDERGROUND este o trupă formată din 7 membri (Bányász Bertalan - proiecţie video, Bene Zoltán - clape, Boldizsár Szabolcs - flaut, clape, Hompoth Arthur-Norbert - baterie, instrumente de percuţie, Kelemen István-Csaba - vioară electrică, drâmbă, Szakál Attila - chitară bass, Szász István - chitară electrică) care si-a pus bazele in 2004 în Miercurea Ciuc. Noutatea pe care a adus-o această echipă pe piaţa muzicală din România este varietatea instrumentelor folosite. Muzica lor instumentală, cântată la flaut, drâmbă, chitară electrică şi acustică, vioară electrică, tobe şi chitară bas, are o sonoritate aparte, iar melodiile lor găzduiesc nenumărate oportunităţi de combinaţii stilistice, linii melodice şi compozitorii.

http://www.youtube.com/watch?v=tFkG5mn7JS0

Trupa şi-a lansat primul album, Mirtill, în anul 2007, până atunci nu puteau fi ascultaţi decât la concerte. Majoritatea concertelor Tündérground au loc în cadrul festivalurilor şi în cluburi. Primul album redă concertul lor de la Festivalul SZIN din oraşul Szeged unde au fost invitaţi trei ani consecutiv. Printre participarile Tündérground  putem enumera: Festivalul Peninsula, cel de la Tuşnad sau Festivalul Stuffstock, Festivalul TIFF Cluj-Napoca, zilele orasului Sfântu-Gheorghe, la Festivalul Hegyalja în Tokaj, Valea Artelor din Öcs, Festivalul Balaton, Sziget- Open stage etc.
http://www.youtube.com/watch?v=8-DZcjfx2gM

Invitaţi speciali ai evenimentului: A.G. Weinberger şi Edi Neumann.

A.G. WEINBERGER muzician de excepţie cu reputaţie internaţională, chitarist, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi producător de albume, iniţiator al mişcării de cluburi, el este o certă autoritate în domeniu. Chitarist autodidact inca de la varsta de 11 ani, A.G. Weinberger a castigat numeroase premii importante pana la varsta de 20 de ani. La mijlocul anilor ‘80, A.G. a făcut tranziţia de la chitară rock la chitară de blues, consolidându-şi de atunci stilul, fapt ce a dus la participarea în cadrul a numeroase festivaluri de muzică din Statele Unite, Germania, Turcia, Ungaria şi Israel. A.G s-a lansat în 1996 cu primul album de blues din Romania, “Good Morning, Mr Blues”, un an mai târziu, artistul lansând cel de-al doilea album “Standard Weinberger” ce si-a atins scopul de a scoate blues-ul din underground pentru a-l aduce cat mai aproape de publicul larg din Romania, materialul obţinând premiul de ”Cel mai bun disc de jazz al anului” in 1997. In 1999, la discografia artistului se adauga cel de-al treilea album, ”Transylvania Avenue”, înregistrat la Budapesta.  Între noiembrie 2004 şi martie 2005, A.G. a înregistrat noi piese în studiourile din Nashville, Seattle şi Boston ce au culminat cu apariţia unui nou album în 2006 – “Nashville Calling”, fiind primul material discografic de cross-over din ţara noastră. Succesul acestui album i-a adus lui Weinberger aprecierea internaţională, fiind selectat pentru Premiile Grammy în anul 2007.

Preţ bilet: 10 lei.

0 comentarii: