Traum lanseaza un nou EP in Control Club

Joi 28 aprilie, ora 21.00 in CONTROL: Traum
- Lansarea EP-ului “I Once Knew A Man Who Ate A Tornado” -


Joi, 28 aprilie, in Club Control,  te provoacam sa descoperi povestea “I Once Knew A Man Who Ate A Tornado”

Autori si povestitori: Traum , o trupa alcatuita din Mihai Andrei (voce si bas), Gigi Catrina (chitara si voce), Dedi Grigoroiu (tobe si voce).

Si iata cum a inceput foiletonul...
"In anul 2006, pe vremea cand intrasem doar pana la glezne in divertismentul muzical, ne-am gandit sa ne punem in debara inspiratia aciuata prin formatia in care cantam atunci (Nociv) si sa o ardem pe relaxare doar noi trei si visul lui Mihai. Si cum eram convinsi ca omul viseaza cel putin misto, nu ne-am facut griji vreo 2 ani, timp in care am tot compus cantece si Mihai a crosetat versuri. Ne-am hotarat sa nu iesim live. Nu aveam timp si nici chef de posibilele pareri adverse propagate de piticii Albei Ca Zapada, personajul gri si trist, care se tot perinda pe la noi prin cluburi. Inca deliram suficient de insistent in formatiile  Hotel Fetish si Dekadens, asa ca era confortabil. Practic, ne-a placut laisser faire-ul pana nu ne-a mai ajuns. Mai exact, in 2008, cand am intrat in Next Dog Studio si am tras 6 cantece, alese cu incredere de Gigi Catrina si  Mihai Antonesc,u producatorii primului nostru EP, “The Debut After They Disbanded” (Roadrunner Music).

Pe urma, a inceput un nou episod al pauzei “ noi nu cintam live... “.Ah,  ba da, am cintat o data la petrecerea Roadrunner Music.

In 2010,  ni s-a facut dor de Traum si am intrat in sala de repetitii cu gindul sa facem sase cintece (pastram misticismul cifrei 6 ascuns, mai ales consistenta de 5 piese in limba saxona si 1 cantec in limba autohtona  ) si sa le punem pe-un al doilea EP. Ceea ce ne teleporteaza in contemporaneitatea “I Once Knew A Man Who Ate A Tornado”.

Cintecele sint inregistrate intr-o maniera directa, fara a fi excesiv postproduse. Ele trateaza in mod subiectiv niste teme comune: curtea scolii, birfe si mizerii d-astea de ne plac la toti, prieteni, dusmani, muzica, femei, nevoia de a jigni, politetea gretoasa, dorinta mortii cuiva din pura rautate, ura ca sentiment natural de antipatie profunda, uritenia fizica.

Al doilea nostru EP este inspirat din ginduri, experiente si sentimente personale si relateaza situatii fictive. Nu vrem sa analizam fenomene complexe de natura sociala ori culturala. Noi nu dam verdicte si nu propunem solutii.

In ultima perioada, am tot intilnit oameni care se cramponeaza intr-un limbaj sterp politicos, nefiresc si am observat ca sistemul educational si culmea ca mediile culturale alternative ii momesc pe oameni sa fie excesiv de grijulii si de impersonali cind vorbesc. Si-n plus toata lumea isi reprima accentul, isi ingrijeste in exces dictia, incearca sa ascunda nuantele legate de dialect . Cu ce ne-a gresit perfectul simplu? Auzim din ce in ce mai des "tze fatzi" in loc de "ce faci" de parca sint numai voci contrafacute in jurul nostru.

Credem ca toleranta excesiva si nejustificata si teama de a vedea lucrurile intr-o maniera exclusiv personala genereaza aberatii de relationare si lucrurile de care pomeneam mai devreme, ne vor inhiba si in curind n-o  sa ne mai vina sa folosim  relaxat expresia: "Ba ce bulangiu esti!".

Traum nu este un act artistic, ci un act de divertisment.

Intrare 15 LEI (in pretul biletului este inclus CD-ul cu noul EP Traum) mai multe detalii pe www.traumbandofficial.com

0 comentarii: