Loco Star si Spoek Mathambo in Control

Vineri 15 aprilie, in Control:
Loco Star (proiectul New.Pl./ Institutul Polonez si ArtVault)
Spoek Mathambo & MSHINI WAM(proiectul NuSoundz/One Event)

Clubul Control , trend setter si suporter al proiectelor muzicale din zona alternativa, indie si electro, va gazdui vineri 15 aprilie doua live act-uri spectculoase si inedite pentru scena romaneasca.
Show-ul se dezlantuie cu performance-ul trio-ul electronic Loco Star, al patrulea eveniment din cadrul proiectului New.Pl. initiat de Institutul Polonez si ArtVault.
Loco Star imbina sunete specifice muzicii electronice pe mai multe nivele, construind in primul rand un anasamblu ritmic ambiental cu multe influente jazz dar si de club, plasandu-i in zona alternative- pop, desi ei prefera eticheta de ”sensual ambient”.
Loco Star are in componenta nume cu o experienta semnificativa pe scena alternativa poloneza. Liderul Tomek Zietek (trompeta, synth, sampler) este cunoscut si ca membru Pink Freud. Vocea neobisnuita ii apartine lui Marsija, cunoscuta la randul ei pentru numeroase colaborari cu artisti hip-hop, dar si din zona jazz-ului modern polonez. Trio-ul este completat de basistul GrandPat, fost membru al Homosapiens si actualmente implicat si in Silver Rocket.



Mix-ul dintre percutia naturala si cea electronica, melodicitatea bass-ului si charisma vocii sunt elementele distinctive care i-au adus pe Loco Star pe numeroase scene din Polonia si Europa si le-au adus concerte in deschiderea francezilor de la Air si participarea la numeroase  festivaluri (Open’er, etc)

Concertul Loco Star face parte din New.pl, proiect care cu sprijinul clubului Control şi-a propus să aduca in Bucureşti evenimente dedicate unora dintre cei mai importanţi artişti ai scenei alternative culte din Polonia : Pati Yang, Kino Oko, Dagadana şi Loco Star.
Proiectul este realizat de Institutul Polonez din Bucureşti şi ArtVault, în colaborare cu Club Control, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la infiinţarea Institutului Polonez.

Seara va continua cu concertul SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM  in cadrul proiectului NuSoundz,  inaugurat de catre One Event in luna martie si cuprinzand o serie de evenimente cu artisti internationali din zona alternativa, indie si electro.
SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM  vin la  NuSoundz Session 2 din Africa de Sud , aducand cu ei sonoritati unice de afro-funk zulu-dubstep, post-punk techno sau african-electrorap. Dupa ce si-au castigat notorietatea in Statele Unite, SPOEK MATHAMBO vor ajunge in Europa in aceasta primavara pentru turneul ce promoveaza albumul de debut ‘Mshini Wam’ si vor concerta in premiera in Romania, la Bucuresti si Cluj-Napoca.
Clubul Control se afla pe Str. Academiei, nr. 19, in Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectura.

0 comentarii: