Review : Gogol Bordello la Sala Palatului

Miercuri, 9 martie, la Sala Palatului din Bucuresti a fost concertul Gogol Bordello, organizat de Events si sponsorizat de Yahoo! Romania.
Concertul trupei americane, pana la urma de acolo sunt, a fost unul de exceptie. A fost plin de adrenalina, iar intreaga sala a Palatului a stat in picioare pe intreaga durata a cantarii trupei Gogol Bordello.
Cu un repertoriu ce a variat intre melodiile consacrate, "Start Wearing Surple" ; "Super Taranta" ; "Immigrant Punk" pana la melodii de pe cel mai nou disc al lor ca "Pala Tute", "My Companjera", "Immigraniada", "Sun on My Side" sau "When Universes Collide".
Spectacolul a fost unul de vazut, si unul de apreciat mai ales prin efortul trupei care a dat totul la absolut maxim.
Greu de descris, dar extrem de apreciat efortul si dementza creativa a lui Eugene Hutz (vocal), vioara salbatica a lui Sergey Ryabtsev sau backing vocalul lui Pedro Erazo, ce a avut un dezamagitor warm-up set, sau al lui Elizabeth Sun.
Show-ul ar fi fost aproape perfect, insa, daca nu ar fi existat anumite momente care l-au facut, pe de o parte, si mai spumos pentru public. Si aici ar fi omul de la lumini cu care Eugene a si avut un dialog direct si caruia i-a spus "Get a fucking clue of what you're doing!" sau lupta, aceluiasi Eugene, cu tour managerul de a obtine o melodie in plus dupa bis-ul executat de trupa.
De fapt, aici s-a vazut forta lui Eugene, a ramas singur pe scena minute bune pana a fi acompaniat de doi dintre colegii sai doar pentru ca....dorea sa mai cante o piesa, lucru pe care l-a facut pentru ca asa a simtit.
De regretat, in plus, publicul prezent. Hypstareala maxima in mare parte, oameni ce venisera de la corporatie in costul si cravata si n-au inteles nimic din ceea ce s-a petrecut acolo, oameni imbracati ca la satra doar pentru a atrage atentia trupei (baietii nu prea sunt tigani in pofida stilului abordat), si in plus, ca de fiecare data, o necunoastere a muzicii trupei venite sa concerteze. Daca majoritatea melodiilor i-au entuziasmat pe spectatori prin ritmul lor nebun, pe doua din cele mai bune melodii al ultimului disc, greu puteai vedea pe cineva cantand sau acompaniind trupa.
Iar ceea ce multi au considerat o greseala a organizatorilor [ai film mai jos], eu nu pot decat sa interpretez ca pe o introducere in atmosfera.
Gogol Bordello au tinut in picioare Sala Palatului, Events au creat un eveniment ce merita toata aprecierea, Yahoo! Romania au sponsorizat nu doar un concert bun cat si un excelent organizator de evenimente.
Multumiri : Events Romania, Ciprian Muntele (pentru prima filmare).


0 comentarii: