Performance Femme Facade in Control

Joi 31 martie, ora 21.00 in CONTROL club:
Femme Façade & Museum Control
Museum Control este un proiect teatral experimental multicultural, o alaturare de live art performance-uri incarcate de originalitate si de mesaj, menite sa depaseasca orice bariera.

Opening Act : ”LA SOCIETE DECADENTE”
cu: Mihai Stanescu, Calin Onu, Madalina Rizea, Anamaria Plopeanu, Daniela Gafton, Iulia Brezeanu, Ionut Oprea, Cristian Tataru, Remus Stefan, Teodora Bobes , Aida Avieritei, Catalin Cojarca si Iulian Glita
muzica: Alex Halka, coregrafia: Iulian Glita, costume: Liana Dumitru
imagine video: Radu Fulga
regia: Ingrid Bonta

”...MY BLOOD IS THICKER THAN YOURS”
Performance & concept : Femme Façade (Valerie Renay)
Nu este un spectacol de text, ci se mizeaza pe talentul protagonistilor de a va induce stari si trairi, de a va transmite idei.

”La Societe Decadente”
Performance-ul la care suneti invitati sa participati in deschiderea serii de 31 martie este o forma de protest impotriva valului care ne inghite si ne devoreaza treptat pe toti, impotriva societatii de consum , a lipsei de comunicare interumana si a ignorarii valorilor. Este o combinatie intre arta dansului contemporan, arta instalatiei teatrale si jocul actoricesc pur.
Muzeul se contureaza prin prezenta  "exponatelor" inedite si este o impletire de ipostaze frumoase cu manifestari mai dure.
Decaderea in consumerism, imaginea societatii bolnave, a oamenilor marginalizati, imaginea labirintului cotidian in care ne tot pierdem, sunt prezentate intr-un muzeu cu ”exponate” vii, un ”muzeu” in care trebuie sa abandonati orice idée preconceputa, orice pudoare si orice teama si sa va lasati condusi de un ”ghid” prin toate spatiile expozitiei, pana la scena : ”sectiunea de arta contemporana”.

 ”My Blood is Thicker than Yours”
Spectacolul culmineaza cu performance-ul artistei  de orgine franco-caraibiana Valerie Renay sau Femme Façade (alter-egoul ei): ”My Blood is Thicker than Yours”.
Pe Valerie o cunoasteti deja ca jumatate a  duo-ului art-rock Noblesse Oblige. Ea revine in Romania, pe scena din Control, ca Femme Façade  si  cu cel mai nou proiect al sau My Blood is Thicker than Yours. Acesta combina rezultatele cercetarilor ei legate de practicile voodoo cu propriul simt estetic si lumea stilizata. Valerie Renay exploreaza notiunile de credinta, putere feminina, etnicitate, viata si moarte, prin reproducerea unui act ritualic de sacrificiu. Renay creeaza mai degraba o ceremonie mistica decat un show.

Valerie s-a facut remarcata atat pe scena muzicala internationala cu Noblesse Oblige, cat  si ca performer, regizor si scriitor. Ea si-a petrecut jumatate din viata in Londra, unde a studiat actorie (cu Phillippe Gaulier), miscare scenica (cu Contact impro/Body Weather) si canto.

In Londra, Valerie era gazda unor nopti de cabaret (Whoopee) si evenimente de genul Gay Shame (Duckie). Este protagonista in filmul arthouse L'amour Toujours (2008) regizat de catre Edwin Brienen. De asemenea, activeaza ca Dj intr-un circuit de cluburi europene. Ca expert al pop-ului francez, mixeaza tasty electro rock indie classics cu un strop de excentricitate si un pic de underground.

Acum locuieste in Berlin si a reaparut ca Femme Façade. Are aparitii regulate in cluburi underground, spectacole de moda, galerii de arta, dar si la festivale internationale de performance precum Contradança Arta Festival din Portugalia sau The New Burlesque Festival din Danemarca (difuzat pe postul national de televiziune din Danemarca).
Intrarea la ”muzeu” este 25lei.
La ora 23.00, dupa performance, sunteti asteptati la Decadent Glam Party (unde Valerie va fi special guest star) cu un DJ set by Cliza & Pavilion şi proiecţii din filme decadent glam.      
Intrarea la party este libera .                                                                               
Outfit requirments: trashy glamorous flashy gutter.                             
Acest eveniment inedit in contextul artei contemporane romanesti este organizat de Control Club in colaborare cu Pavilion Unicredit (Centre for Contemporary Art & Culture).
*******
Pe 30 martie, cu o seara inaintea performance-ului din club Control, Valerie Renay este invitata la Pavilion Unicredit la ora 20:00 pentru o sesiune de Q & A, moderată de Răzvan Ion.
Parteneri: Pavilion (Journal for Politics and Culture), Bucharest Biennale (International Biennial for Contemporary Art) şi Pavilion Unicredit (Centre for Contemporary Art & Culture).

0 comentarii: