Kulturhaus weekend 25-26 februarie

Melting Pot
(25 februarie 2011, open doors: 22.00)


Party-ul obişnuit al serii de vineri din Kulturhaus. "Melting Pot" este o metaforă ce desemnează o societate eterogenă ce devine omogenă prin "topirea împreună" a diferitelor elemente constitutive, rezultând în final o armonie ce se transcrie printr-o cultură comună.
În mod particular, termenul este folosit începând cu anul 1780 pentru a descrie asimilarea imigranților în Statele Unite.
După 1970, modelul asimilării tip "Melting Pot" a fost modificat de către inițiatori în "multiculturalism" prin care diferențele culturale din cadrul societății rămân valabile și trebuie conservate ca atare, propunându-se ca metaforă termenul de "mosaic" sau "salad bowl" în care diferitele culturi se amestecă armonios dar rămân distincte ca mesaj.
Un party cu și despre toleranță, cu și despre atitudine.

Stiluri muzicale: rock indie, pop indie, rockabilly, new wave, alternative, progressive, pop rock
Intrare liberă.
 KulturProgramm
(26 februarie 2011, open doors: 22.00)
În fiecare sâmbăta de la ora 22.00 şi sfârşind cu ora 05.00, la clubul Kulturhaus din Bucureşti are loc party-ul denumit sugestiv KulturProgramm.
Înainte de 1989, în cadrul Caselor de Cultură din București, la Casele de Cultură din Berlinul de Est (care era la acea vreme capitala Republicii Democrate Germane), la Televiziunea Română și la Televiziunea Națională Germană (de est, desigur) aveau loc programe de "culturalizare a maselor". În România se chema "program cultural" iar în RDG "Kulturprogramm". Înainte de eveniment se făcea o mobilizare totală, prezența era absolut obligatorie, se făceau tabele și situații pe această temă, hainele participanților trebuiau să fie cele "de bune". Atmosfera era cât se putea de solemnă.

După 1989, s-a încetățenit în România termenul de "program cultural". Îl foloseam atunci când doream să descriem o petrecere deosebit de crâncenă la care am luat parte sau un eveniment cu totul și cu totul deosebit din punct de vedere al libertății și libertinajului individual. Când mergeam la serviciu cu ochii roșii și scoși din orbite, le comunicam colegilor de muncă ce se uitau întrebători la noi precum că am avut noaptea trecută parte de un "program cultural". Culmea coincidenței, în Berlin se folosește exact același termen (anume "Kulturprogramm") atunci când se iese cu prietenii în oraș la "o băută crâncenă" și de multe ori continuată prin diferite case particulare în formule de mai multe sau mai puține persoane.

Un party pentru oameni deștepți.
Stiluri muzicale: rock indie, pop indie, rockabilly, new wave, alternative, progressive, pop rock
Intrarea este liberă.

0 comentarii: