Cafeneaua Critica la Control Club

Despre revista Arta la Cafeneaua critică
(Club Control, marţi 22 februarie 2011)

După sesiunea studenţească de examene din ianuarie-februarie şi după „minivacanţa” de iarnă, Cafeneaua critică îşi reia întîlnirile cu o seară prilejuită de relansarea revistei Arta a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Cu apariţii constante între 1954 şi 1989, revista Arta a continuat şi în primii ani postcomunişti, pînă în 1993; a reapărut în 2000-2001; şi revine acum cu o nouă serie, anunţată de un număr-pilot cu tema Dosar 2010 – bilanţ al artelor vizuale româneşti în anul trecut. La Cafeneaua critică se va discuta – aşadar – despre relansarea revistei Arta, despre necesitatea ei pe piaţa culturală de azi şi despre stadiul actul al artelor vizuale româneşti.
Invitaţi: Petru Lucaci (director Arta şi preşedinte al UAP), Magda Cârneci (redactor-şef Arta), artişti, critici de artă.
Amfitrion al Cafenelei criticeIon Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, seria a doua – în perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A şi The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010 la Club Control.

0 comentarii: