Berlin Film Festival 2011 - Castigatorii

Premiile acordate de catre Juriul International al editiei cu numarul 61 sunt urmatoarele:
Ursul de Aur pentru cel mai bun film - Jodaeiye Nader az Simin (Nader And Simin, A Separation) de Asghar Farhadi (foto).
Ursul de Argint - A torinói ló de Béla Tarr.


Ursul de Argint pentru regieUlrich Köhler - Schlafkrankheit (Sleeping Sickness) (foto)
Ursul de Argint pentru cel mai bun actor in rol principal : grupului de actori din Jodaeiye Nader az Simin (Nader And Simin, A Separation)
de Asghar Farhadi: Peyman Moadi, Ali Asghar Shahbazi, Babak Karim.
Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita in rol principal: grupului de actrite din Jodaeiye Nader az Simin (Nader And Simin, A Separation)
de Asghar Farhadi: Sareh Bayat, Sarina Farhadi, Leila Hatami (foto).
Ursul de Argint pentru remarcabila reusita artistica: Wojciech Staron (camera) pentru El Premio de Paula Markovitch ex aequo Barbara Enriquez pentru productia designului in El Premio de Paula Markovitch.
 Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu: Joshua Marston si Andamion Murataj pentru The Forgiveness of Blood in regia lui Joshua Marston.
Premiul Afred Bauer: Wer wenn nicht wir (If Not Us, Who) de Andres Weiel (foto).
Premiul pentru cel mai bun film de debut, in care sunt considerate filmele participante la sectiunile Competitie, Panorama, Generation, Forum sau Perspektive Deutsches Kino, a fost castigat de On the Ice regizat de Andrew Okpeaha MacLean (foto).
Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj: PARANMANJANG (Night Fishing) regizat de PARKing CHANce (PARK Chan-wook, PARK Chan-kyong).

0 comentarii: