Kino Oko in Control Club

Joi 24 februarie, ora 21.00 la CONTROL:Kino Oko
(Tribal Vision Records, Poland)
In cadrul  proiectului New.pl, Institutul Polonez din Bucureşti şi ArtVault aduc pe 24 februarie in CONTROL  pe dj-ul şi producătorul polonez Kino Oko (Grzegorz Magnuszewski). El a creat un sub-gen muzical la trecerea dintre psy si trance, un stil aparte, incisiv, dar lipsit de agresivitate, constituind în acelaşi timp o reverenţă adusă clasicilor electronicii progresive de acum 30 - 40 de ani. Experimentând rock-ul psihedelic al anilor '60 sau '70, samba sau muzica poloneză a anilor '80, Kino Oko pune în discuţie ideea de graniţă între genurile muzicale.
Compozitor de peste zece ani, Gregorz a studiat pianul la Şcoala de Muzică "Frederic Chopin" din Varşovia şi este licenţiat în teorie muzicală şi armonii.
Evitând căile obşinuite de exprimare ale dance-ului electronic contemporan, Kino Oko produce idei noi îmbibate în nostalgic. Folosind cele mai trendy forme ale retro-avangardei, el provoacă însăşi ideea de gen muzical; creaţia lui devine o căutare fără un scop anume,...doar de dragul căutării. "Mi-am dezvoltat propriul sistem de a lucra cu sunetul, tocmai pentru a evita momentul în care se va sfârşi inspiraţia. Nu arunc niciodată vreo idee, mai ales dacă fiecare dintre ele merge într-o direcţie până acum diferită/nouă pentru mine. Ideile bune vin întotdeauna spontan, iar muzica bună este rezultatul lucrului pe marginea acestor idei.", spune Kino Oko

Concertul Kino Oko face parte din New.pl, proiect care şi-a propus ca de-a lungul a patru luni să aducă pe scena Clubului Control din Bucureşti tot atâtea evenimente dedicate unora dintre cei mai importanţi artişti ai scenei alternative culte dinPolonia. Pati Yang, Kino Oko, Dagadana şi Loco Star sunt cele patru nume care, din ianuarie până în aprilie vor transforma clubul Control într-un adevărat "hub" al muzicii poloneze alternative.

Proiectul este realizat de Institutul Polonez din Bucureşti şi ArtVault, în colaborare cu Club Control, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la infiinţarea Institutului Polonez.

0 comentarii: