Discovery Channel va produce, in colaborare cu Vaticanul un serial despre exorcism

Discovery Channel s-a asociat cu Vaticanul pentru a produce un serial TV ale cărui episoade vor prezenta cazurile de exorcism investigate în trecut de Biserica Catolică, informează insidetv.ew.com.

Intitulat "The Exorcist Files", serialul va prezenta în episoadele sale cazuri neobişnuite - case bântuite, posesiuni demonice - ce au fost anchetate, în trecut, de Biserica Catolică. Acest serial de televiziune va conţine secvenţe filmate în Arhivele secrete ale Vaticanului şi interviuri cu cei mai de seamă exorcişti din Biserica Catolică, care sunt experţi în religie şi care apar extrem de rar sau deloc în mass-media.
"Vaticanul este un loc unde obţii accesul extrem de greu, însă le-am explicat că nu vom încerca să le spunem oamenilor ce să gândească", a declarat Clark Bunting, preşedinte şi director general Discovery.
Clark Bunting a mai spus că anchetatorii acestor cazuri sunt convinşi de faptul că un demon poate pune stăpânire pe un obiect neînsufleţit (o casă, de exemplu) sau pe o persoană. Totodată, Clark Bunting a mărturisit că la început a fost foarte sceptic în legătură cu acest proiect, însă şi-a schimbat radical opinia după prima întâlnire pe care a avut-o cu echipa de producţie şi cu preoţii catolici.
"Munca pe care o fac aceşti oameni şi credinţa pe care ei o manifestă în convingerile lor religioase conduc la poveşti absolut fascinante", a adăugat Bunting.
Dacă primul sezon al serialului va avea succes, atunci reprezentanţii Discovery speră ca parteneriatul lor cu Vaticanul să fie continuat şi să fie dus la un nivel superior, fiind chiar posibil ca telespectorii să asiste în sezoanele următoare la emisiuni live, în timpul cărora cardinalii şi anchetatorii catolici să efectueze slujbe de purificare a locurilor bântuite de spirite malefice şi de demoni.
Primul sezon al serialului "The Exorcist Files" va debuta în această primăvară pe Discovery Channel, însă data la care va fi difuzat primul episod nu a fost anunţată deocamdată.

0 comentarii: