Legenda Marelui Inchizitor la Teatrul Joint

Teatrul Joint are onoarea de a vi-l prezenta pe Victor Rebengiuc în spectacolul de lectură Legenda marelui inchizitor după F.M. Dostoievski. Evenimentul redeschide Stagiunea „Mari actori” si va avea loc marţi, 23 noiembrie începând cu ora 20:00 la Clubul Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite nr. 3-5).
Legenda Marelui Inchizitor răspunde la o întrebare pe care scriitorul rus Fedor Dostoievski  a avut curajul să şi-o pună: „Ce s-ar întâmpla dacă Iisus ar coborî din nou pe Pământ?”. Spectacolul porneşte de la un episod distinct din romanul „Fraţii Karamazov". Un text fascinant despre pervertirea credinţei, un spectacol despre deriva exerciţiului religios care sfârşeşte prin a desconsidera învăţătura creştină şi a o corupe în folosul puterii. Un text profetic despre „fericirea universală”, ţelul final al tuturor experienţelor totalitare din secolul XX.
Legenda Marelui Inchizitor este un spectacol care durează mai puţin de o oră şi pe care trebuie să-l mai vezi o dată, pentru că densitatea scriiturii are nevoie de atenţia spectatorului mai mult ca oricând. Desfăşurat sub forma unui monolog peste care se aşterne respiraţia lui Victor Rebengiuc, spectacolul nu frapează prin dinamism, ci îşi ia forţa din inflexiunile textului său.
Spectacolul va avea loc marţi, 23 noiembrie, ora 20, la Club Prometheus (Piaţa Naţiunilor Unite 3-5).
Preţ bilet: 20 ron; redus 15 ron
Rezervări prin telefon sau sms la numărul: 0728 967 607. 
P.S. Locurile sunt limitate, vă recomandăm să vă faceţi rezervare din timp!

0 comentarii: