Lansare Giancarlo Repetto la Bucuresti


Marţi, 23 noiembrie 2010, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” şi editura Spandugino, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, va invită la lansarea romanului bilingv român-italian Bucureştiul în alb şi negru - Bucarest in bianco e nero, al lui Giancarlo Repetto.
La eveniment vor fi prezenţi alături de autor E. S. Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Rodolfo Amadeo, Directorul Institutului Italian de Cultură “Vito Grasso”, Lavinia Spandonide, Preşedinte al Editurii Spandugino şi Oana Boşca Mălin, traducătoarea romanului.
Giancarlo Repetto s-a născut într-o gospodărie din Monferrato, în regiunea Piemont. Este licenţiat în Litere al Universităţii din Genova. A frecventat un curs de limbă şi cultură română la Sorbona şi unul similar la Universidad Complutense de Madrid.
S-a ocupat de educaţie şi didactică la toate nivelurile, de la şcoala elementară la universitate. De doi ani a ales să-şi îmbogăţească formaţia profesională, mergând să predea în străinătate ca lector trimis de Ministerul Italian al Afacerilor Externe. În prezent este profesor la Liceul bilingv „Dante Alighieri” din Bucureşti şi colaborează cu Universitatea din Bucureşti. De asemenea, colaborează cu Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso” din Bucureşti, unde îngrijeşte serii de filme şi prezintă artişti şi autori.
Giancarlo Repetto a publicat o culegere de lirică în 1981, cu titlul Inocenţa şi moartea adolescentului. A scris povestiri şi eseuri şi a colaborat cu ziare locale (recenzii muzicale, de teatru, de film). Romanul Bucureştiul în alb şi negru - Bucarest in bianco e nero de faţă reprezintă debutul său ca romancier.
Lansarea romanului Bucureştiul în alb şi negru - Bucarest in bianco e nero al lui Giancarlo Repetto va avea loc începând cu ora 18:00 la Institutul Italian de Cultură „Vito Grosso” (Aleea Alexandru, nr. 41).

0 comentarii: