Curtea Veche prezinta - Voioasa expunere a Ordinii Mondiale

Editura Curtea Veche are deosebita plăcere de a vă invita la lansarea volumului Voioasa expunere a Ordinii Mondiale de Alexandru Bălăşescu, ce va avea loc joi, 11 noiembrie,ora 19:00, la The Ark (Str. Uranus, nr.150). La eveniment, alături de autor, vor vorbi Vasile Ernu şi Toader Paleologu.
“Exersată pe trei continente, privirea lui Alexandru Bălăşescu surprinde adesea prin conexiunile pe care le operează, destabilizând căutătura narcisist-parohială de care avem parte, de regulă, în spaţiul public românesc actual. De aici şi o mobilitate a privirii problematizatoare, care face adesea, în doar câteva paragrafe, volute care te pun cel puţin pe gânduri. Pornind, de pildă, poetic de la picăturile de lapte care au căzut din sânul Herei, dând naştere Căii Lactee, Alexandru Bălăşescu ajunge la alte constelaţii, cele politice şi tot ce înseamnă star system. Rezultatul este şi el din această categorie care te pune pe gânduri: devenite imagine de consum („canibalism vizual“), stelele cerului nostru public contribuie la „metamorfoza umanului în corp celest“.
Dacă,  după citirea acestui volum, vi se va întâmpla să vedeţi idei pe stradă, nu vă speriaţi, se cheamă antropologie. Iar Alexandru Bălăşescu vă poate fi o călăuză bună!”
Vintilă Mihăilescu
Alexandru BĂLĂŞESCU este doctor în antropologie (2004, Universitatea California, Irvine), autor al cărţii Paris Elegant, Teheran Incitant. Corpuri estetice, subiecte politice, Curtea Veche Publishing, 2008. A predat în SUA, Franţa şi Bahrain. În momentul de faţă predă ca lector asociat la SNSPA Bucureşti şi lucrează în domeniul privat ca responsabil pentru prospective socio-culturale şi economice pentru pieţele eurasiatice şi euromediteraneene la Renault Technologies Romania.

0 comentarii: