Curtea Veche prezinta Deadline de Adina Rosetti

Pe Adina Rosetti cei mai mulţi dintre voi o cunoaşteţi în postura de jurnalist (Dilema Veche) si redactor la Elle. Noi însă, avem marele privilegiu de a v-o prezenta în calitate de scriitoare. DEADLINE. Aşa se numeşte volumul de debut al Adinei. Cartea va ieşi în curând de la tipar, iar noi suntem pe ultima sută cu pregătirile pentru lansare, la care, apropo, sunteţi cu toţii invitaţi. Oricum, revin cu detalii.

Până una alta, vă invit să aruncaţi un ochi pe pagina de Facebook a Deadline-ului, unde puteţi lua direct legătura cu Adina, puteţi să îi adresaţi întrebări or just share opinions.
“Romanul de debut al tinerei scriitoare Adinei Rosetti este cel al unui autor pe deplin format, şi anunţă o nouă voce, originală şi puternică, în peisajul literar nu numai românesc. Pornind de la două cazuri reale (al unei fete care-a murit din cauza surmenajului şi al unui cerşetor care se dovedeşte a fi un strălucit artist pop), Adina Rosetti construieşte mai multe lumi – a unei companii multinaţionale, a blocurilor, a unui oraş de provincie, a spaţiului virtual, a perioadei Ceauşescu – într-un mod extrem de inteligent şi veridic. Stăpânind la perfecţie mai multe registre stilistice, cu ironie şi un umor precis dozat şi de cea mai bună calitate, la numai 30 de ani autoarea reuşeşte să trimită în „realitatea” ficţiunii irizări de fantastic al cărui firesc nu este întîlnit decît la marii scriitori. Şi, graţie unei tensiuni create prin forţa scriiturii, a unor pagini ce reuşesc să impresioneze aşa cum rar se mai întîmplă, indiferent de meridianul literar, volumul are darul de a-i lăsa cititorului dorinţa de a-l reciti, iar recenzentului, entuziasmul cu care va spune că este unul dintre cele mai bune romane de debut din ultimii 20 de ani. Şi nu numai de debut.”
Răzvan Petrescu

2 comentarii:

classiq | 15 octombrie 2010 la 17:25

Imi plac articolele Adinei Rosetti si sunt curioasa sa-i citesc cartea de debut.

Vincent Vinyl | 16 octombrie 2010 la 13:41

Iti impartasesc parerea si abia astept lansarea cartii.