LocalRec ep.03 - Ion

ION semnează cel de-al doilea release LOCAL RECORDS, numit "SCHUTZHAFT*" (protecție preventivă - sistem pseudeolegal de a aresta oamenii nedoriți). EP-ul se ascultă și se descarcă gratuit pe siteul LocalRec.RO.

“Titlul EP -ului și numele celor cinci piese sunt mai mult un joc în contextul politic depresiv actual în care toate proiectele ideologice au eșuat și ultima utopie a rămas un capitalism morbid care încă trăiește, deși e mort”, explică artistul.
Muzica de club și techno-ul în special au atrofiat orice dimensiune politică a muzicii electronice underground, lstilul de viață care însoțește astăzi clubbingul, așa cum susținea Terre Thaemlitz, e un soi de de escapism tribal. Ne consumăm anxietățile în marșuri de 4 pe 4, prelungim starea asta decerebrată la adăpostul senzațiilor tari ale bass-ului și ale substanțelor. În acest mediu este nevoie de ambianțe sonore surprinzătoare, de texturi rafinate, de melodie distantă repetitivă, de psihedelism autentic, de ce-a mai ramas din soul, pentru a încerca o meditație superficială, fără sâmbure mistic.
Deși club-oriented, dub techno, deep house, acest EP încearcă un demers muzical mai complex, la limita granițelor. Este format în proporție de 90% din surse audio și instrumente agonisite de-a lungul timpului și profită de limitările acestora.
EP-ul va apărea și în format fizic la sfârșitul lunii, în 300 de exemplare destinate promovării. Toate release-urile Local Records au licență Creative Commons, adică pot fi sharuite, mixate, remixate sau samplate atât în online, cât și în offline.
Coregraf și performer, când vine vorba de muzică și de producție, ION îți ține atenția trează, precum dansatorii pe scenă. Este fin, dar hotărât. Știe exact unde te duce și te poartă lin într-acolo, într-un rezultat sonor contaminat de influențe din muzica clasică, blues și rock-ul anilor ’60.
Autodidact perseverent, a inclus basul în majoritatea producțiilor de până în prezent, și în cele scoase la Patpong și DubkKaft Records. Experimentează foarte mult cu atuurile sale muzicale. Se joacă cu instrumente într-o trupă de rock psihedelic, înregistrează soundul local prin sesiuni de field recording, iar câteodată surprinde cu o investigare afectivă a celui mai important mijloc de comunicare în România înainte de ’89: radioul. Adică, o sesiune live de manipulare a undelor de radio, de sampling și filtrare, evitând FM-ul.

0 comentarii: