Falsa Servitoare a lui Lambert Wilson deschide stagiunea la Bulandra


Falsa Servitoare a lui Lambert Wilson deschide stagiunea la Bucuresti, 30 septembrie – 01 octombrie 2010, Bulandra Sala Izvor

Adaptarea originala a unui clasic francez in regia lui Lambert Wilson.
 Adaptarea lui Lambert Wilson a celei mai sumbre piese a lui Marivaux, redescoperita de curand pe scenele teatrului francez, deschide stagiunea teatrala bucuresteana, in doua reprezentatii extraordinare pe 30 septembrie si 01 octombrie 2010, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra.  Singuratatea personajelor din Falsa Servitoarea fost comparata cu cea a lui Oedipe, a Medeei sau a Antigone iar piesa a fost mai putin jucata in trecut pentru ca este prea venala. O femeie bogata se deghizeaza in barbat pentru a-l incerca pe cel cu care urmeaza sa se casatoreasca si o seduce pe amanta acestuia. In contextul crizei financiare de astazi, piesa loveste la tanc si exhiba exact tarele care ne-au adus 
aici : iubim prea mult banii. Adaptarea lui Lambert Wilson prezinta cruzimea teatrului lui Marivaux in varianta sa cea mai fara de perdea. 
« Nu supravietuim acestui secol fara spirit. Nu este un lux, ci o prima necesitate», Lambert Wilson
Spectacolul Falsa Servitoare a fost creat de catre trupa de teatru Bouffes du Nord pe 6 aprilie 2010. Regizorul Lambert Wilson a gandit-o intr-un stil de manierism britanic iar atmosfera duce cu gandul la eroinelor din Bloomsbury ale anilor ’20, primele femei care au abandonat cu nonsalanta rochiile in favoarea pantalonilor barbatesti. Limbajul lui Marivaux este la fel de seducator ca intotdeauna.
Dragostea este doar un pretext in piesa lui Marivaux, iar toata actiunea se invarte in jurul razbunarii. Cea a unei femei care vrea sa le dea o lectie celui care o inseala dar si tuturor femeilor care se lasa inselate, intr-un joc tulbure al disimularii conditiei sociale, al confruntarii ideilor si al orgoliilor. 
Regizorul, Lambert Wilson, un talentat om de teatru si film francez, este mai ales cunoscut publicului roman pentru rolul care i-a adus consacrarea internationala, cel de Mérovingien in Matrix Reloaded si Matrix Revolutions.
 Anne Brochet, vedeta piesei si delicioasa falsa servitoare, este o actrita franceza de teatru si film, castigatoare a premiului César. A ramas in memoria colectiva mai ales ca Roxanne a lui Cyrano de Bergerac, in filmul cu acelasi nume unde l-a avut ca partener pe Gérard Depardieu.

Biletele se gasesc la Agentia de Bilete a Teatrului Bulandra si pot fi rezervate la numarul de telefon 021.314.75.46. sau pe www.bulandra.ro 

0 comentarii: