Zombie

In 1994, trupa The Cranberrie lansa cel de al doilea album de studio, "No Need to Argue". Primul extras pe single al discului, "Zombie", a atras atentia inca de la inceput si in foarte scurt timp a devenit un hit ajungand in playlist-ul radiourilor din intreaga lume.
Cantecul, compus de vocalul trupei - Dolores O'Riordan, este unul ce indeamna la protestul impotriva violentelor ce, in acea vreme, aveau loc in Irlanda.
Sursa de inspiratie a constat atat din atacul cu bomba al IRA de la Warrington, in urma caruia doi copii au murit, dar a fost in acelasi timp si o critica adusa luptei continue ce avea loc inca din 1916 (Easter Rising - insurectia din saptamana mare a Pastelui a republicanilor irlandezi impotriva trupelor britanice aflate pe teritoriul Irlandei) in regiune.
De atunci si pana in prezent, "Zombie" a ramas un cantec de protest impotriva violentelor de oriunde de pe glob.
Vei putea asculta melodia live in concertul The Cranberries de la Bucuresti, 20 iulie, Zone Arena.
Biletele la pretul de 120 lei – Gazon B,  si 140 lei – Tribuna si 190 lei - Gazon A pot fi achizitionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua nationala Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange si librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu, nr. 56, Bucuresti sau in librariile Humanitas din toata tara.

0 comentarii: