Shrek Forever After

CoolRank: 8.5/10 - atmosfera & entertainment: 9/10
- regie: 8/10
- actori/voci: 9/10
- scenariu: 9/10
- montaj: 8/10
Nota IMDb: 6.7/10
Shrek a fost o capodopera. Shrek 2 a fost mai slabut, dar simpatic. Shrek 3 a fost foarte slab, un fel de telenovela proasta slab amintind de Shrek. Ei bine, Shrek 4 este o cu totul alta poveste. Este cel putin la fel de bun ca primul film Shrek, daca nu chiar mai bun. In istoria seriei Shrek, Shrek Forever After este o gura de aer proaspat. Probabil datorita schimbarii echipei de scenaristi si datorita noului regizor Mike Mitchell. Dar Shrek Forever After este un film de desene animate super amuzant, plin de suspans, cu o poveste originala si neasteptata, aproape complet lipsit de clisee. Un must-see in opinia mea.
Shrek Forever After ne introduce in viata unui Shrek (vocea lui Mike Myers) casatorit, traind fericit (pana laadanci batraneti?) alaturi de sotia sa Fiona (vocea lui Cameron Diaz) si cei 3 copii ai lor, foarte aproape de prietenii lor Donkey  (vocea lui Eddie Murphy) si Dragon (avand si ei copii acum), dar si de Puss in Boots (vocea lui Antonio Banderas). Viata aceasta perfecta nu este insa lipsita de probleme de rutina, de stres, ci este chiar o viata de familie plina de responsabilitati, mici certuri, micute compromisuri si uneori lipsita de singuratea aceea egoista a burlacilor. Pentru Shrek aceasta viata aparent perfecta se dovedeste la un moment dat a fi mai degraba un motiv de depresie decat unul de bucurie. Si chiar odata cu acest inceput de criza a vietii mijlocii, Shrek il va cunoaste pe Rumpelstiltskin, un vrajitor alunecos si deosebit de viclean.
Tanjind dupa zilele sale de tinerete in care era un capcaun temut de toti si nu un sot cuminte si iubitor, Shrek semneaza un pact cu micutul diavol Rumpelstiltskin, pact in urma caruia se va intoarce in acele zile de care ii este atat de dor. Dar oare se va mai putea intoarce inapoi?
Articolul complet...click aici.
Acest articol va este adus prin amabilitatea Raluk.ro

0 comentarii: