Review: Tep Zepi Live in Mojo Club

Joi seara am avut parte de o reintalnire placuta cu trupa Tep Zepi. A fost al doilea lor concert din Bucuresti, parte din turneul proaspat inceput in luna mai, si trebuie sa-ti spun ca la finalul sau m-am simtit la fel de plin de entuziasm, energie si bucurie ca si dupa ce i-am vazut pentru prima oara, acum doua saptamani in Suburbia.
Un Mojo Club destul de gol, din pacate - insa si probabil datorita faptului ca era totusi vorba despre o zi de joi ce il avea in centrul atentie pe Jean Michel Jarre, dar care a fost totusi o gazda primitoare atat pentru trupa, ce a avut parte de o sonorizare buna si dat tot ceea ce puteau mai bun din ei, dar si pentru cei prezenti la concert.

Concertul a inceput fix la orele 22:00, cu o mica intarziere fara de ora anuntata totusi iar asta din varii motive, si a fost unul care a demonstrat din nou ca Tep Zepi sunt una din trupele ce merita ascultate si mai ales vazute in concert.
Petra Acker, vocea trupei, este absolut irezistibila si reuseste de fiecare data sa vrejeasca publicul cu a sa voce hipnotico-energica care te transporta incet dar sigur inspre eliberare, inspre o zona in care nu mai auzi decat muzica si te abandonezi pe al sau ritm.
"Acompaniata" magistral de fratii Ferezan, Mihnea (chitara) si Victor (bass), care si de aceasta data au oferit publicului un spectacol de exceptie asta mai ales prin acea "pofta" de a canta si de a face lucruri de calitate pe care o poti observa dintr-o prima vedere a atitudinii lor pe scena.
Showman-ul John nu s-a lasat mai prejos nici de aceasta data si in ton cu restul trupei a reusit sa degaje aceeasi atitudine pozitiva, aceeasi energie punk-rock ca si in concertul din Suburbia si pe care, din pacate, foarte putin o poti vedea la alte trupe prezente pe scena romaneasca de rock.
Tep Zepi au cantat fara playlist, o aroganta daca putem s-o numim asa insa o aroganta demna de trupele cele mai rafinate ale scenei (exemplu clar Placebo la festivalul Pinkpop de acum cativa ani), si au facut-o inspre incantarea publicului.
Un total de 19 piese (sper sa nu gresesc) au intrat in urechile si in inimile ascultatorilor dintre care trei noi melodii ("Devil in My Bed", "Intre Soare si Asfalt" precum si o melodie finalizata chiar in ziua concertului).
Finalul concertului a fost unul demn de orice trupa care face o treaba de exceptie pe scena, si in acest sens evident nu putea sa lipseasca un bis format din inca doua melodii care sa ne insoteasca in seara si in drumul spre casa dar care sa ramana cu noi pana la urmatorul concert Tep Zepi , concert ce va avea loc pe 17 iunie in Club Control.

 La final, am reusit sa-mi creez loc prin multime si in exclusivitate pentru Urban Things am aflat de la Petra Acker ca trupa va intra in studio in urmatoarele saptamani, va continua productia si drept urmare sper sa putem vedea, peste ceva vreme, pe piata un nou disc semnat Tep Zepi.
Recomandarea mea, si a intregii echipe, este sa nu ratezi urmatorul concert Tep Zepi iar daca pana acum nu ai auzit de ei sau nu ai reusit sa ii vezi in live atunci pe 17 iunie sa vii la Control si iti garantez ca vei avea parte de o seara placuta, de o surpriza mare iar la final de o "dragoste la prima vedere" cu trupa Tep Zepi.
foto credit: No.3 si Andruska

0 comentarii: