Noaptea Galeriilor si Street Delivery

Bucurestiul incepe sa respire a evenimte inchegate si care, iti vor bucura inima.
Finalul acestei saptamani aduce atat Noaptea Galeriilor cat si Street Delivery.
Nu pot evita sa nu va aduc ceva informatii despre ele, mai ales cu cat nostalgia ma cuprinde in acest an mai ales cand imi aduc aminte cat eventuri mi-au schimbat viata in 2009. Au facut-o intr-un mod bun, pentru a nu fi inteles gresit, dar in aceeasi vreme, nostalgia ma cuprinde groaznic in aceste zile si pentru asta diseara voi reface exact acelasi traseu ca si cel din anul trecut de la Noaptea Galeriilor...nu va mai fi la fel, dar, va fi mereu la fel in memoria mea.

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG#4
vineri, 11 iunie 2010, 19h00- 04h00, Bucureşti
Noaptea Albă a Galeriilor / NAG#4 reuneşte galerii şi spaţii alternative sub semnul aceluiaşi eveniment.
Un circuit ludic, liber prin 41 de locaţii dedicate expunerii şi promovării artei contemporane în care expun/performează peste 140 de artişti. Programul din acest an al evenimentelor va oferi publicului un tur de forţă prin concerte live, performance-uri, expoziţii, ateliere deschise şi spaţii alternative.
În premieră, pentru acestă a 4 a ediţie, în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution şi cu sprijinul Raiffeisen Bank, vor fi puse la dispoziţia publicului biciclete pentru a parcurge turul nocturn al galeriilor.
Mai multe detalii, programul evenimentelor şi harta galeriilor le puteti găsi pe : www.noapteagaleriilor.ro
Intre 11 şi 13 iunie 2010 are loc a cincea ediţie a evenimentului urban de arhitectură şi arte – Street Delivery. Organizat şi finanţat în mare parte de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, Street Delivery îşi propune să transforme strada Arthur Verona într-un traseu cultural pietonal ce va uni Grădina Icoanei şi Grădina Cişmigiu într-o promenadă de 12 minute. Proiectul pilot, unic în istoria recentă a Bucureştiului, este prevăzut în Planul Urbanistic Zonal "Traseul cultural str. Pictor Verona – Str. Icoanei" ce a fost validat având la bază necesităţile actuale de spaţiu public în marile oraşe ale României. Planul prevede lărgirea trotuarelor destinate în mod normal pietonilor (nu ca spaţiu de parcare improvizat pentru maşini) şi crearea unei promenade înverzite, plantarea de copaci şi pavarea cu piatră cubică a unor porţiuni de stradă, înlesnirea circulaţiei auto în zona străzii Jean L. Calderon, monumente de for public, parcaje subterane şi un pasaj pietonal, noi edificabile în zona Grădina Icoanei, parcul Filipescu, restaurarea istorică şi amenajarea Grădinei Icoanei.
Activitaţile culturale de la Street Delivery reprezintă un manifest viu prin care atragem atenţia asupra oraşului ca responsabilitate comună a celor care îl locuiesc şi a celor care îl administrează. Street Delivery este un exerciţiu alternativ de locuire a spaţiului public, o platformă de promovare pentru iniţiative civice, sociale, culturale, artistice, definitorii pentru un Bucureşti european.
Pentru detalii despre programul evenimentului puteţi accesa site-ul www.streetdelivery.ro
Surprize placute va doresc!

2 comentarii:

Anonim | 11 iunie 2010 la 23:29

So...mai intai Muzeul National de Arta(nu uita sa iei programul si cateva vederi)si apoi o vizita nereusita pe la Palatul Parlamentului, intoarcere pe un bulevard intunecos, o scurta vizita la Columna(Muzeul National de Istorie)apoi ceva de baut la o terasa si un drum la ceas tarziu in noapte pana in fata magazinului Unirea;)

Velvet_Angelove

Vincent Vinyl | 12 iunie 2010 la 09:46

Da nu stiu exact la ce te referi dar muzeele nu au nicio treaba cu Noaptea Galeriilor si, in acelasi timp, parcursul a fost cu totul si cu totul altul.