Despre Literatura

Despre literatura...sa scrii despre scris este cel putin un act dificil. Asta deoarece te poti teme ca, tezele eliberate de mintea ta nu vor fi nici macar la jumatate fata de tot ceea ce ti-a trecut pana atunci prin fata ochilor. Ajungi sa te temi ca din greseala un Loriga, un Eloy Martinez sau un Casas Ros vor ajunge sa citeasca ceea ce ai scris si te vor arata cu degetul ca pe un incepator, un mic ignorant si vor ajunge sa-ti "interzica" sa-i mai citesti.

Literatura este eliberare. Eliberarea de tot ceea ce ai in minte, in suflet, in fiinta si pe care vrei sa-l "scoti" din tine, sa-l "lansezi" in public pentru a putea fi accesat de oameni asemanatori tie, de oameni care sa se integreze in ceea ce exista deja in Universul tau. Povestile comune creeaza lupte, intamplari si admiratii comune.

Literatura...poveste, labirint, stare. Transpunerea propriei persoane in scris de fapt. Transpunerea cat se poate de vie a ta, ca autor, si a ta, ca cititor, fara niciun fel de masca sau ascunzis. Tu cu tine insuti in fata lumii  ce va fi mereu dispusa sa te citeasca, sa te critice sau sa iti acorde admiratia profunda si eterna.
Iar mereu in spatele distinctiilor si marilor premii pentru un autor va conta etern masa cea mare care il "intalneste" prin ceea ce scrie si care dupa ce i-a lecturat scrierea il va pastra intr-unul din sertarele sale mentale.

0 comentarii: