"Dilema Veche" in haine noi

Din 8 aprilie saptamanalul de tranzitie "Dilema veche" va apare intr-o noua formula grafica dar si editoriala.
Lansata in ianuarie 1993 revista fondata de domnul Andrei Plesu a purtat initial numele de "Dilema". Printre primii dilematici ce au contribuit editorial s-au numarat Mircea Vasilescu, Zigu Ornea, Radu Cosasu, Serban Foarta, Vintila Mihailescu, Tita Chiper, Dan Goanta sau Magdalena Boiangiu (din pacate ultimii trei au parasit aceasta lume dilematica dar textele scrise de domniile lor vor ramane atat inimile si mintile celor ce le-au citit cat si vor putea fi descoperite in arhiva revistei). De-a lungul timpului "Dilema", iar din 2004 "Dilema Veche", a contribuit si la promovarea tinerelor talente ce astazi sunt deja nume cunoscute atat pentru presa culturala cat si pentru ceea ce inseamna act cultural romanesc iar aici voi trece in revista pe Marius Chivu, Simona Sora, Constanta Vintila-Ghitulescu (ce va reveni de maine in paginile revistei cu a sa rubrica "Ceaslov Story"), Adina Rosetti sau Ruxandra Tudor.
Referitor la relansarea revistei "Dilema veche" l-am contactat pe Marius Chivu, redactor editor "Dilema veche" si "Dilemateca", care ne-a declarat urmatoarele in exclusivitate pentru Urban Things:
"Noua Dilema veche va avea cea mai buna hirtie si grafica dintre revistele care mai apar in print (va avea aceeasi hartie ca Financial Times), si-a marit numarul de pagini pentru a echilibra proportia text-imagine, are aproape 10 rubrici noi (altele mai vechi si "obosite" au disparut) semnate de un Dan C. Mihailescu, Adrian Cioroianu sau Catalin Tolontan, plus niste premiere in presa romaneasca: o rubrica de jazz, una de legende urbane...
Plus seria de DVD-uri cu lungmetrajele lui Chaplin intr-o perioada in care mai toate ziarele apar cu CD uri si DVD-uri ieftine, la propriu si la figurat. [nota red.: seria de DVD-uri Charlie Chaplin debuteaza cu pelicula "Dictatorul" si se va extinde pe o perioada de 8 saptamani cu cate 1 DVD in fiecare saptamana ce va putea fi achizionat la un pret special de 11,99 lei.]
Internautii vor putea accesa, de joi, si noul site, care va avea si continut exclusiv.
Cum zice si sloganul, "Dv iti da de gindit! Acum dureaza mai mult"
Daca inca nu ai descoperit revista atunci te indemn ca maine sa o achizionezi si s-o citesti pentru ca sigur vei descoperi articole ce te vor face sa vrei sa citesti mai mult iar daca esti un cititor fidel atunci aceasta schimbare nu poate decat sa fie una de bun augur datorita intalnirii cu noi dilematici dar si reintalnirii cu cei ce revin in paginile revistei.

3 comentarii:

Horia Ivan | 16 aprilie 2010 la 03:34

Va indemn sa moderati( a se citi:cenzurati) muuuuult mai repede comentariile ce va parvin, cel putin de la opinionistii ce-au dovedit din plin buna lor cuvinta.
Succes noului vostru/nostru format!
Si pentru ca tot e la moda, vai, "inDumnezeirea-n pustiu":
"Sa fie-ntr-un ceas bun!".
Horia Ivan (Roma) 16.04.2010.

Vincent Vinyl | 16 aprilie 2010 la 07:17

Horia de ce spui cenzurati?
Iti multumim pentru faptul ca urezi succes "Dilemei vechi" iar daca inca nu ai cumparat "noua" "Dilema veche", ei bine, te sfatuiesc s-o faci si sa ne lasi pe urma si o parere.

Horia Ivan | 21 aprilie 2010 la 00:46

Imi pare rau sa va marturisesc ca dupa nici, sau poate doar o(?) saptamina, am fost exclus din "cluibul" vostru... Motivul cred ca-i supararea mea pentru faptul de a mi se fi scos dupa trei zile un material, "Etnoperplexitati", ce trateaza problema romilor din Romania. Cum ea, "problema", a reizbucnit precum vulcanul islandez, cu salutul roman(esc) prezentat la o televiziune franceza, m-am grabit sa "trag de urechi" moderatorii, acuzindu-i de comportament "impudic - politicamente corect", adica de ingroparera sub nisip, precum gunoiul sub pres, a problemelor, in locul rezolvarii lor. Scuzati-mi fraza oribil de lunga, dar supararea ce-o resimt ma-mpiedica sa fiu mai elegant.
In concluzie, cer readmiterea in rindurile cititorilor-opinionisti ai revistei voastre/noastre.
Cu nadejde crestin-ortodoxa, horia ivan (Roma), 21.04.2010.