Lecturi Urbane 7 - Preview

Marti 30 martie 2010 si soare afara. Cam astea ar fi coordonatele zilei so far insa astazi se petrece ceva mult mai important in Bucuresti.
Editia cu numarul 7 a Lecturi Urbane se petrece diseara de la orele 19:00 cu incepere de pe peronul statiei de metrou Unirii 1 cu derulare pe tronsonul Unirii 1 - Dristor 2 - Unirii 1.
Daca nu stii despre ce este vorba atunci haide sa-ti spun pe scurt: niste nebuni frumosi impart carti cititorilor din metrou. (scurt si la obiect)
Este ultima editie la metrou pentru ca datorita incalzirii vremii vom iesi la suprafata si a doua la care participa subsemnatul. Despre prima am povestit aici si imi aduc aminte ca ma simteam deosebit de emotionat privind intreaga actiune in care am reusit sa ma si implic totusi destul de timid.
Pentru diseara simt aceeasi emotie dar promit sa ma implic mai mult, de asemenea sunt foarte curios cum vor reactiona oamenii carora le-am povestit si pe care i-am convins sa vina cu mine. Imi plac cauzele sociale ce au in spate o idee ce incearca sa schimbe ceva in societatea asta ce pare sa se miste altfel ca o broasca testoasa. Ei bine...Lecturi Urbane incearca accelerarea acestui proces de evolutie tocmai prin faptul ca nu in fiecare zi ai parte de o gashka de oameni ce iti ofera zambind o carte si mai mult iti spun ca la randul tau sa oferi aceeasi carte mai departe dupa ce ai citit-o. Astfel incercam nu doar sa educam inspre lectura poporul urban dar sa si tesem un fond de povesti comune care sa ne apropie mai mult.
So....diseara de la 19:00 vino cu a ta carte daca vrei sa faci parte din echipa si sa citesti, sau vino si cu alte carti pe care vrei sa le oferi oamenilor din metrou alaturi de un zambet si o "instigare" la lectura iar daca nu poti ajunge totusi nu uita ca poti dona carti pentru cauza "Lecturilor Urbane" la British Council si in Libraria Carturesti Verona.
Doar impreuna putem sa schimbam ceva si iti recomand sa alegi actiunea in favoarea lamentarii pe care oricand o poti exprima. Personal ma bucur ca exista astfel de initiative sociale, ma bucur ca in cadrul lor pot intalni oameni interesanti si care sa aibe aceleasi idei si povesti ca si mine si ma bucur ca noi astia din "Generatia Pro" continuam sa credem ca mai exista sansa unei schimbari in bine a Romaniei si ca putem evolua inspre ceea ce reprezinta modelul european.
Diseara impreuna cu oamenii de la Lecturi Urbane coboram pentru ultima oara la metrou, daca ne vezi pe acolo intreaba-ne despre ce este vorba si iti vom spune zambind povestea cartilor pe care le oferim dar si cea frumoasa a unei idei care a ajuns sa ne lege si sa ne coalizeze.


Foto 1: Stelian Pavalache

Pictogramă realizată de GreenAd
Foto 2: Agnivolok

P.s: Propun ca imn oficial sau neoficial urmatoarea melodie.

0 comentarii: