Ho ho ho?

Cea mai recenta productie a MediaPro Pictures este aceasta "bijuterie" de Craciun pe nume "Ho ho ho" ce il are in rolul principal pe "inegalabilul" Stefan Banica Jr.
Bine Banica este inegalabil in muzica (poate) insa nu si in film, ceea ce oarecum se vede si in pelicula de fata. Pelicula ce este un rateu imens, o cheltuiala inutila de bani si de resurse ce targetata fiind pe cei ce si-au facut facultatea la liceu sau savureaza pana la voma ziarele tabloide s-ar putea sa fie un succes de casa.
Poate cel mai prost film romanesc facut dupa 1990 se vrea culmea si poveste de Craciun, asta in pofida limbajului care nu este chiar cel mai adaptat pentru cei mici (expresii gen "du-te-n pastele matii" au oare ceva legatura cu Craciunul?)
Povestea este de-a dreptul preluata din filmele americane, cinci hoti vor sa jefuiasca magazinul de bijuterii (Micri Gold mai special si asta datorita parteneriatului dar si a numeroaselor gros planuri ce iti dezvaluie identitatea) a unui mall (Baneasa Shopping, din nou prezentata spre agresarea spectatorului excesiv). Planul evident decurge prost din cauza unui pusti - Bogdan Iancu - (putin cam tamp dupa viziunea mea) ce se pierde in mall si da peste un Mos Craciun hot (Stefan Banica Jr.) dejucand planul acestuia doar prin simpla sa prezenta.
Acum, toate cliseele astea se putea rezolva rezonabil in 1 ora insa filmul este "intins" la extrem astfel incat in afara faptului ca dupa prima parte vei dori banii inapoi la final il vei cataloga clar si fara niciun dubiu ca un mare jeg.
"Ho ho ho" se vrea prima productie de Craciun autohtona si in pofida faptului ca este o nereusita cinematografica mai mult ca sigur va avea succes la publicul mai tamp ce in mare parte locuieste pe aceste meleaguri.
Intrebarea ce rezida dupa vizionarea sa si care merita sa ne puna pe ganduri este cum de asemenea proiecte obtin sponsori si finantare din partea CNC-ului (Consiliul National al Cinematografiei) iar alte proiecte, unele recunoscute chiar pe plan european - vezi "Katalin Varga" proaspat intors cu premiul de "Cea mai buna descoperire in 2009" al Academiei Europene de Film - sunt refuzate si ajung sa fie produse ori din binefacerea unor magnati ce se cred mecena ai culturii ori pur si simplu dispar pentru eternitate?

0 comentarii: