Miauna-ma cum stii doar tu

Lulu, pestisorul pe care tocmai l-am achizionat jucand Happy Aquarium pe Facebook, ma informeaza ca sunt pasibil de amenda. Il intreb de ce si evident aflu ca in sectorul 1 Consiliul Local al Primariei Sectorului 1 (adica unii care sunt platiti din banii nostrii de taxe si impozite) au luat decizia de a institui amenzi intre 200 si 800 de lei in cazul in care catelul pe care-l detin in proprietate latra sau pisicuta miauna.

Soarta pisicii din imaginea de mai sus (draguta cand doarmne, haos cand este cat se poate de treaza) nun este pusa sub semnul amenzii deoarece nu-si are casa in sectorul 1. Insa pentru cei de acolo se pare ca lucrurile nu sunt chiar atat de vesele.
Oamenii astia "isteti" au instituit o Politie a Animalelor ce se va ocupa de impartirea amenzilor. Pana acum la Primaria Sectorului s-au primit deja 300 de sesizari facute de cei mai dubiosi dintre dubiosi (clar iubitori de animale) care si-au reclamat vecinul pentru ca a sa pisica mieuna ziua in amiaza mare.
Imbecilitatea unui asemenea gest este peste masura de inteles, iar faptul ca aceeasi oameni se plang ca vor fi concediati sau salariile le vor fi taiate pare si mai amuzant. De unde si cum de le-a trecut prin cap tocmai o asemenea idee nu pot sa inteleg. Inteleg insa ca orice reclamagiu, orice mos sonat si dement, orice vecin pe care-l reguleaza grija de animalul meu de companie sau de mine poate face o sesizare iar eu sunt pasibil de amenda. Propun astfel infiintarea unei politii a celor ce dau cu bormasina dimineatza cand ai somnul mai dulce, sau a unei politii care sa-i amendeze pe aia de vorbesc tare la ei in casa, sau isi bat sotia prea puternic.
Pana cand aceasta idee mareatza se va anula sau nu, nu pot decat sa ma uit la a mea pisica si sa-i spun: Miauna-ma cum stii doar tu!

0 comentarii: