Halloween 2 by Rob Zombie


"Halloween 2" sau "H2:Halloween II" este al saselea film ce se afla realizat sub bagheta fostului rocker Rob Zombie. Dementza lui Zombie loveste din nou ecranele de aceasta data cu un sequal al ultimului sau film din 2007 - "Halloween" (remake dupa filmul cu acelasi nume realizat de James Cameron in 1978).

Daca la debutul sau din 2003 cu "House of 1000 Corpses" Rob Zombie soca prin brutalitatea imaginilor publicul spectator, acum ajuns deja un cunoscut al cinefililor forta lui pare sa se fi pierdut. Reteta ce i-a adus succesul, prezinta cat mai mult sange si cat mai multe duritati, pare sa se fi banalizat peste masura asfel incat "Halloween 2" este doar o umbra a ceea ce Zombie reusea cu primele sale filme.
Povestea actualului film incepe exact de unde s-a incheiat prima parte adica din momentul impuscarii lui Michael Meyers. Insa evident ca acesta nu moare si din contra se intoarce pentru a produce si mai multe victime cu aceeasi brutalitate definitorie. Iar de aici...povestea este simpla. Michael ii elimina pe toti cei care aveau o problema nerezolvata cu el sau cu familia sa. Practic vei putea vedea bestialitati si rauri de sange ce vor siroi fara niciun moment de pauza.
Asa ca daca nu ai stomacul prea rezistent evita sa vezi acest film sau vei fi pus in fata unor imagini in care personajele sunt ciopartite cu cutitul, loviti cu capul de oglinzi si geamuri sau pur si simplu calcati in picioare.
Pentru a face cat de cat filmul ceva mai lung de 60 de minute Zombie introduce cateva elemente fantastice pentru a lega oarecum povestea insa aceste elemente creeaza o rupere in cadrul general al filmului lasand impresia ca de fapt nu au ce cauta acolo.
Per total....Zombie recidiveaza prin violenta insa nu si prin poveste sau calitatea filmului. Astfel incat daca cosmarurile nu te vor bantui vei uita destul de repede acest film si vei trece la urmatorul. De mentionat ca in film ai din nou posibilitatea de a te intalni si cu sotia lui Zombie, Sheri Moon Zombie (in rolul mamei lui Michael), si de asemenea faptul ca pentru prima oara coloana sonora este de a dreptul jalnica asta poate si pentru ca pana acum regizorul ne obisnuise cu metale cat se poate de reusite ce insoteau filmele sale.
Mi-e dor de Zombie cel care reusea filme ce te tineau adanc ascuns sub patura.

0 comentarii: