Noaptea Institutelor Culturale


Si in acest an are loc Noaptea Institutelor Culturale iar initiativa asta pare sa atraga din ce in ce mai multi oameni.
British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Delegatia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian „Vito Grasso” si Institutul Polonez au ticluit o jumatate de an pentru a va pregati cea mai frumoasa noapte din miez de vara. In acest an, totul sub palaria europeana a Institutelor Culturale (EUNIC). Concerte in aer liber, expozitii, lungmetraje si scurtmetraje, degustari, jocuri si premii, dar mai ales multe surprize in cele 8 locatii unde cele 12 centre si institute culturale partenere va asteapta de la 2 la pranz pana la 6 dimineata.
Plus poti sa te dai moka cu bicla toata noaptea, iar daca nu ai una o poti lua de la Cicloteque (Bd. Kogalniceanu nr. 34-46).
Programul complet al eventului il gasesti cu click aici.
Personal iti recomand:
British Council
20.00-21.00 / 22.00-23.00 Happy Hour la Bibliotecă
Fă-ţi abonament la biblioteca British Council, la jumătate de preţ!
21.30-23.00 Proiecţie British Animation Classics
Vizionează cele mai bune scurtmetraje de animaţie britanice, inclusiv cele care au caştigat numeroase premii la festivalurile internaţionale.
Forumul Cultural Austriac în vizită la British Council
23.00 – Florian Obkirchner în ipostază de DJ Floriano - la British Council.
Florian Obkirchner s-a născut în 1981 şi trăieşte la Viena, unde lucrează ca jurnalist, vânzator de discuri muzicale, muzician şi DJ. În calitate de muzician, Obkirchner este membru al grupului TNT Jackson, care a făcut senzaţie în ultimii ani cu albumele sale. Sub numele de DJ Floriano a fost invitat în multe ţări. În centrul creaţiilor sale muzicale se află de cele mai multe ori un potpuriu jovial de discofunk, house şi post-pop, care corespunde motto-ului „highly energetic and simple, furious and breathtaking, but not dead serious”.
Unele dintre activităţile de mai sus necesită înscriere online. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.britishcouncil.ro.
Centrul Ceh:
Délégation Wallonie-Bruxelles în vizită la Centrul Ceh
20.00-1.00 – Degustare de ciocolată - Sala Mica
21.00 – Blanche-neige, la suite (Picha); Belgia, 2005, 82 min.
Să rezumăm. Alba-ca-Zăpada a fost trezită din somn cu un sărut de către Făt-Frumos. S-au căsătorit, au fost fericiţi şi au avut mulţi copii. Sfarşitul poveştii. Un pic cam prematur însă…Să reluăm. S-au căsătorit. Şi apoi?
Institutul Francez:
NOAPTEA GURMANZILOR - De la ora 19.00 până în zori
Plasând toate activităţile pe care le propune cu ocazia celei de-a treia ediţii a Nopţii Institutelor Culturale la Bucureşti sub semnul aşa-numitei „gourmandise“, Institutul Francez înţelege să serbeze, întâi de toate, „o virtute socială care incită cu fineţe, execută cu erudiţie, savurează cu energie şi judecă cu profunzime“ – după cum defineşte acest termen celebrul fiziolog al gustului, Brillat-Savarin. Şi pentru că vorbim de o „jubilaţie existenţială“ şi de o artă a convivialităţii, vom solicita la miximum toate simţurile vizitatorilor noştri de peste noapte, le vom stârni plăcerea şi, desigur, vom aduce concret o noapte bucureşteană la înălţimea unei Franţe ataşate de tot ce este frumos şi bun!
O noapte gurmandă minunată!
Institutul Italian de Cultura „VITO GRASSO":
20.00 – Luna şi cealaltă / Luna e l'altra, regia: Maurizio Nichetti, (Italia, 1996, 92 min).
Milano, anul 1955. Viaţa integrei şi timidei învăţătoare napolitane Luna Di Capua este dată peste cap atunci când aceasta confiscă o lanternă magică de la doi copii de curând aduşi în clasa ei. În timpul nopţii, din cauza unei furtuni şi a unei lanterne, umbra Lunei prinde viaţă şi, desprinzându-se de trup, hotărăşte să ducă o viaţă separată. Dezinhibată şi nonconformistă, umbra va schimba viaţa „stăpânei“ sale şi a celor din jur.
Ne vedem astfel la Institute!

0 comentarii: