Redescopera Europa : Festivalul Filmului European 2009 editia 13


Draga cititorule a sosit din nou clipa aceea in care ai sansa sa redescoperi Europa sau mai mult chiar sa iti dai seama de valorile comune ce unesc tarile Europene.
Si cum altfel decat la Festivalul Filmului European ajuns la editia a 13-a ce iti propune si in acest an intalnirea cu filme cat se poate de bune si de deosebite pe care altfel poate n-ai avea sansa sa le vezi datorita invaziei filmelor de peste Ocean ce are loc de ani de zile asupra cinematografelor din Romania.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român iar selecţia filmelor este realizată cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene. Parteneri: Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaştilor din România, Muzeul Ţăranului Român, cu sprijinul Independenţa Film şi New Films.

Programul Festivalului în Bucureşti şi în ţară:
Bucureşti (7-17 mai)
Cinema Pro - 7-8 mai
Cinema Studio - 8-17 mai
MŢR - Cinematograful Regizorului Român - 9-17 mai

Braşov (15-17 mai) - Centrul Cultural Reduta
Timişoara (21-24 mai) - Cinema City
Iaşi (28-31 mai) - Cinema City

Deschiderea festivalului are loc joi 7 mai la Cinema Pro cu prezentarea productiei "Gomorra" (Italia), pe care-l recomand ca pe un film bun, ce este considerata ca fiind cea mai autentica productie despre mafie creata vreodata asta poate si datorita faptului ca membri reali ai Cosa Nostra isi fac aparitia ca si actori in film. Pelicula a castigat printre altele : Marele Premiu al Festivalului de la Cannes in 2008 precum si Premiul Academiei Europene pentru Cel Mai Bun Actor, Cel Mai Bun Film si Cea Mai Buna Regie in acelasi an.
Poti lua programul complet al festivalului de aici.
Iar mai multe detalii pe site-ul Festivalului Filmului European.

Asa ca...nu pot decat sa-ti spun vizionare placuta si la cat mai multe filme vizionate pentru ca ai ce vedea!

1 comentarii:

smith john | 30 mai 2009 la 16:46

Super blogul !
Trailer+film+subtitrare filme gratis 2009
http://filme-gratis-2009.blogspot.com Intra si vezi !
Bafta in continuare !