Du-te la Muzeu!


Si uite ca se intampla din nou...Noaptea Muzeelor. Adica noaptea in care toate muzeele sunt deschise iar intrarea este free.
Din pacate insa din experienta anilor trecuti iti pot spune ca nu toti respecta programul prezentat initial iar in alte situatii gratis nu inseamna musai si calitate. Insa per total merita ca pentru o noapte sa lasi deoparte clubbing-ul si sa mai te intalnesti si un pic cu ceea ce inseamna cultura.
Muzeele participante le gasesti mai sus, insa eu iti recomand sa eviti Muzeul National de Istorie al Romaniei deoarece ei nu isi schimba mai deloc expozitiile iar camera tezaurului poate fi o vizita interesanta insa nu cat timp este aglomerata (asta din cauza caldurii sufocante de acolo) precum si Muzeul National de Arta unde deobicei la astfel de evenimente coada se intinde pe distante foarte mari (ori incepi excursia cu el ori il lasi pentru mai tarziu).
Insa poti descoperi lucruri foarte interesante la Muzeul de Geologie (ce din pacate se cam apropie de inchidere din cauza situatiei financiare precare) precum si Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) al carui program il ai mai jos:
20h00 Vernisaj: Disobedience. An ongoing video achive, curator Marco Scotini / etajul 2
20h00 – 05h00 Expozitii deschise:
Spatii culturale disparute / parter
Fragility of Being. Lucrari din colectia Museum der Moderne Salzburg, curator Margit Zuckriegl/ etajul 1
Shedevil on Tour/ etajul 3
22h00-05h00 Future Shorts, screening/ platforma MNAC
22h00-05h00 Lightbox sequencer 2.0 by Jonas Vorwerk, instalatie interactiva/ etajul 4
23h00-05h00 Party pe terasa : Bogdan, Monici, Giuser, cos mir

Asa ca sambata....fuga la muzeu pentru ca ai ce vedea!
P.s: Observ cu tristete de pe afis lipsa revistelor culturale din sectiunea parteneri media. Astfel de evenimente ar trebui promovate mai ales de ele dar evident datorita intereselor de "breasla" asta nu se intampla. Rusine revistelor de nisa pentru lipsa lor totala de interes!

0 comentarii: