Filme de poveste

Tocmai cand credeam ca Hollywood-ul a ajuns sa se niseze pe creerea de filme proaste, puternic marketate insa aducatoare de public am descoperit urmatoarele productii:

"The Tale of Despereaux" (2008, UK-USA)
O noua animatie ce incearca sa ni-i faca simpatici pe sobolani si soricei si cumva si reuseste intr-o anumita masura.
Povestea de 93 de minute a filmului graviteaza in jurul unui soricel, Despereaux, ce spre deosebire de confratii sai nu cunoaste frica si mai mult de atat citind la randul sau o poveste dintr-o carte pe care ar fi trebuit s-o manance devine chiar un gentelmen.
Filmul abunda de faze amuzante si reuseste sa incante prin povestea bine construita fiind una dintre cele mai reusite animatii facute si prezentate pe ecran din ultimele luni.
Vocile personajelor sunt asigurate de Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Emma Watson, Kevin Kline, Christopher Lloyd si Stanley Tucci.
So...daca iti place animatia, vrei sa vezi cum un sobolan si un soricel salveaza in regat sau pur si simplu vrei sa te relaxezi si incanti atunci asta este filmul pe care trebuie sa-l vezi.


"Bedtime Stories" (2008,USA)
Aceasta este cea mai noua productie ce il are pe Adam Sandler in rolul principal...iar asta este sau era pana la unele din productiile sale recente si mai nereusite o garantie a umorului de calitate.
Ei bine...Sandler is back si o face chiar foarte bine in aceast film in care joaca rolul unui om bun la toate ce lucreaza intr-un hotel insa a carui viata i-a o turnura complet noua atunci cand povestile pe care le spune seara nepotilor sai incep sa prinda viata a doua zi.
Filmul te va face sa te simti din nou copil si sa redescoperi acea magie,poate,de mult uitata.


"Inkheart" (2008, coproductie Germania-UK-USA)
"Inkheart" merge pe aceeasi directie ca si "Bedtime Stories" insa fata de acesta din urma este un pic mai lipsit de umor si mai plin de aventura.
De fapt..este clasicul film de aventura ce graviteaza in jurul Mo(Brendan Fraser) ce avea puterea de a aduce la viata personajele din cartile pe care le citea cu voce tare. Problema apare in momentul in care descopera fara sa vrea ca are acest talent aducand la in lumea reala o ceata intreaga de raufacatori si trimitand-o captiva fara voia lui pe sotia sa.
Bazat pe romanul scriitoarei Cornelia Funke, cartea o puteti gasi in librarii fiind editata in 2007 si in romana de catre editura Trei, filmul reuseste sa te poarte intr-o aventura pe care cu greu o vei putea uita.
De urmarit o noua performanta de exceptie din partea lui Hellen Mirren.

0 comentarii: