A fost James Blunt

A fost James Blunt in Bucuresti...iar daca n-ar fi fost poate ca nu am fi simtit atata pasiune, atata romantism si atatea sentimente intr-o singura noapte.
Sambata, 21 februarie, a fost ziua in care inimile a 4.000 de romani au batut din ce in ce mai tare la Sala Polivalenta din Bucuresti.
Anuntat inca din luna decembrie (daca nu ma insel eu), cu o locatie initiala ce putea fi Romaero Baneasa si ulterior mutat la Sala Polivalenta concertul a fost unul ce nu trebuia ratat.
Publicul a fost unul dintre cele mai eterogene si mai diverse din cate am putut vedea la un concert si asta datorita prezentei pustoaicelor de 16 - 17 ani (doua chiar m-au facut sa ma simt batran vazandu-le pictate pe obraz cu o inima si deasupra scris "Jamie"), a domnisoarelor din categoria de varsta 20 - 35, dar si a doamnelor de peste 50 de ani ce si-au facut simtita prezenta. De asemenea foarte multi spectatori sositi de pe alte meleaguri...in special am remarcat britanici, rusi, japonezi, italieni si francezi (chiar vecini de scaune cu subsemnatul).
James Blunt a sosit pe scena cu 10 minute intarziere fata de ora programata insa asteptarea a meritat inca de la prima melodie, "Breathe".
A urmat obisnuitul "Buna seara" in romana ce a incantat audienta insa mult mai mult a reusit sa ridice de pe scaune ceea ce a urmat..."Wisemen" un hit pe care publicul a demonstrat ca-l cunoaste bine.
Vizualurile au fost pe masura concertului, rosul rasaritului de soare aparut pe "Beautiful Dawn", imaginile din Kosovo ce au insotit tanguitoarea si dureroasa "My Bravery", femeile ce dansau sub apa pe "You're Beautiful", micile accente manga de pe "'Cause I Love You" nu au facut decat sa intregeasca starea data publicului de magnifica voce a lui Blunt.
De remarcat vioiciunea lui Blunt ce pe "'Cause I Love You" a alergat in spatele salii, daramand fara sa vrea o domnisoara blonda, unde fusese amplasat un pian si a ramas acolo pentru a canta urmatoarele 3 melodii.
Fiecare acord si fiecare vers cantat de Blunt a reusit sa emotioneze publicul, probabil chiar atat de mult incat au existat oameni ce in timpul melodiei "Goodbye My Lover" nu si-au putut stapani lacrimile.
"1973" a incheiat intr-o atmosfera disco-romantica o seara absolut extraordinara in care James Blunt a demonstrat de ce este unul dintre cei mai importanti artisti ai momentului iar la finalul careia publicul a plecat mai emotionat, mai romantic si inca aflat sub vraja starii create de britanic.
Au fost si doua incercari de a i-se canta "Happy Birthday" insa au fost total ignorate de artist poate si pentru ca urma sa-si serbeze ziua duminica in cadrul concertului de la Sofia.
Din pacate a existat si un mare minus: organizatorii nu au avut grija absolut deloc de incalzirea salii astfel incat in Polivalenta a fost la fel de frig ca si afara iar asta ma face sa ma intreb oare cum ar fi fost daca cei ce organizau acest concert ar fi avut mai multa experienta dar si in acelasi timp sa ma bucure ca event-ul n-a mai avut loc la Romaero unde situatia probabil ar fi fost mult mai rea.
Cam asta a fost la James Blunt, un spectacol frumos, o voce ce live suna absolut hipnotizant si a night to remember.

0 comentarii: