Pudibonderia nu are ce cauta in sala de cinema



pudibond = excesiv/nejustificat de pudic, foarte ruşinos, in mod artificial datorita unor preconceptii morale prea stricte.

Astazi 30 ianuarie intra in cinematografe cea mai recenta productie a lui Gus van Sant pe nume "Milk". Un film despre care am mai scris aici si care iti prezinta povestea lui Harvey Milk care a fost primul politician gay ales intr-un consiliu orasenesc American.
Evident ca oamenii de la C.N.C. (Consiliul National al Cinematografiei) au trecut cu greu peste subiectul filmului si l-au catalogat ca "Interzis sub 18 ani" datorita scenelor homosexuale. Scene care pana la urma nu sunt absolut deloc socante sau surprinzatoare....sigur este greu sa vezi doi barbati mangaindu-se tandru sau sarutandu-se si asta pentru ca nu este vorba despre un lucru comun insa cumva cred ca din nou anafura a castigat in fata valorii.
Eternii bisericosi din CNC s-au grabit sa arunce cu aghiasma si apa sfintita pe celoidul filmului.
In alta ordine de idei au auzit un discurs care m-a lasat masca : filmul face propaganda unei anumite comunitati sexuale si astfel ar trebui interzis. Stimabililor mai bine vedeti filmul si pe urma emiteti judecati de non-valoare.
Gus van Sant iti prezinta destinul unui vizionar al anilor '70, un luptator ce prin cuvinte si atitudini a reusit sa schimbe concepte ce pareau a nu putea fi miscate din loc in acea perioada.
Pana la urma pudibonderia nu-si are locul in sala de cinema si te intreb cititorule de ce filme ca "Scary Movie" sau "Disaster Movie" sau alte ineptii cinematografice nu au fost catalogate "Interzis sub 18 ani" si nu au fost puse la zid in pofida glumelor de-a dreptul obscene prezentate iar un film de arta, premiat chiar cu Palme D'Or este imediat "mitraliat" de catre bisericoasa opinie publica?
Raspunsul meu este ca romanii inca nu stiu sa deosebeasca valoarea de gunoi. Acum il astept pe al tau.

0 comentarii: