O poveste de dragoste

Acum cativa ani (nu mai tin minte cati) Mihai Dobrovolschi scria o poveste interesanta intr-una din "pastilele" sale saptamanale din 24Fun. Din varii motive mi-am adus aminte zilele astea de aceste doua articole si le-am gasit in PC. Le-am tinut salvate intr-un document pentru ca m-au impresionat, mi-au placut extrem si uite ca la ani buni de la publicarea lor inca imi mai zboara gandul la ele.
Ti le ofer mai jos si te rog pe tine cititorule sa-mi spui ce parere ai despre ele si te mai intreb oare tu nu ai simtit la fel atunci cand te-ai indragostit ultima oara nebuneste si in toate subiectele tale de discutie se gasea ea/el sau mai mult cautai tot felul de momente de apropiere doar pentru a o auzi, vedea, simti.
Si da...dragostea la prima vedere exista si are loc oriunde : la birou, intr-un club sau chiar la metrou.

"Fac asta pentru Matei. E mai mult decat un coleg, ne vedem zilnic ore-ntregi. Are 21 de ani si e inalt si inteligent. S-a indragostit pentru prima data in viata lui, de o fata, superba zice el, care lucra in B52. Se uita la ea de vreo jumatate de an iar weekendul trecut a avut chiar curajul sa-i vorbeasca, sa incerce sa o intalneasca in afara programului. "O ora, o ora as vrea cu ea, sa-i explic." Ce sa fac ? Sa-i spun ca o sa stie femeile atat de bine ca o sa stie ca nu poti cunoaste femeile la prima vedere? Cum naiba sa-i stric clipele astea cu care nu te mai intalnesti ? Cand vezi un colt de buze si esti sigur ca e pentru toata viata. Dar daca e el singurul din lume care reuseste ? Fa-o pentru noi toti, Matei ! Go Matei ! Deci: Draga Iza care ai lucrat in B52. Tu esti bine-merci in Vama, ceea ce ne dorim si noua. Matei este un baiat inalt, dragut cred, inteligent, care o sa aiba o viata profesionala fara probleme, adica o sa aiba de toate. A incercat sa iti vorbeasca dar ai zis ca te vede patronul si ai fugit. Imi vorbeste de tine de jumatate de an. Nu e prost, stie ca e putin ciudat ce face. Doar ca vrea sa te cunosca neaparat. E indragostit de tine desi e constient ca s-ar putea sa nu te placa dupa prima intalnire. Doar ca alege posibilitatile romantice ale povestii. Stie ca ai un prieten si stie ca s-ar putea sa isi ia un pumn in ochi pe strada, de la un necunoscut, dar spune ca merita. Draga Iza. Salveaza-ne pe toti de superficialitate si raceala inimii si da-i un semn. Arata ca binele invinge ! For love ! Go Iza ! Arata-ne tuturor ca e posibil!"

"Acum doua saptamani va scriam despre Matei. Care era indragostit de Iza, din B52. Update: Iza a citit articolul. Matei s-a dus in club unde ea inca lucra, nu plecase in Vama. Inca de la intrare, Matei, care era cat de cat cunoscut pe-acolo, a fost incurajat de bodyguard, de baietii cu biletele si de colegele Izei. Ea il astepta intr-o zona retrasa. «Aici nu te vede patronul ?», s-a apropiat timid Matei.
«Azi nu lucreaza», l-a primit cu un zambet Iza. Pana acum au iesit in nu stiu cate seri, au vorbit, s-au tinut in brate, s-au luat in gluma, s-au luat in serios. Au stat treji seri intregi, au ras de mail-urile care ii spuneau lui Matei ca n-are nicio sansa, ca dragostea la prima vedere nu functioneaza niciodata, ca sunt multe care s-au indragostit de cate-un barman, ca daca la ele n-a mers (majoritatea erau fete, care ii propuneau lui Matei o treaba serioasa bazata pe incredere si compatibilitate sociala, nu amageli de adolescent) n-o sa mearga la nimeni. A mers. Deocamdata, presupun ca dupa ce si-a imaginat intalnirea o jumatate de an Matei trebuie sa recunoasca imprevizibilitatea ei. Iza a devenit acum reala, cu incompatibilitatile si rasfaturile ei. Ba chiar, si asta nu mi-a spus-o Matei, pot pune pariu ca merge si la toaleta. Dar Matei o place si-asa, chiar daca…ma rog. Ce e fain e ca Matei a avut curaj, in timp ce multi dintre noi ne-am fastacit. Si realitatea e ce se intampla in timp ce ne facem alte planuri. Keep walkin', Matei !"

0 comentarii: