Barbatul roman 02 - Varianta Office


*sursa poza : BlindGirl Blog

Acum ceva timp va povesteam despre barbatul roman. Ei bine uite ca revin cu poveste insa de aceasta data despre un barbat roman ceva mai special sau ce se vrea mai special : barbatul roman office.
Sigur l-ai vazut pe strada destul de des in ultimul timp. Il recunosti usor datorita costumului, cravatei si a pantofilor cu varf (moda acestor pantofi am vazut-o doar in Romania si cred c-a fost lansata de etnia conlocuitoare).
Dar oare l-ai observat bine? Te-ai uitat atent la el? Daca n-ai facut-o iti spun eu ca uneori camasa este sifonata, cravata mult prea lunga, sosetele sunt albe iar costumul gri sau negru iar sacoul mult prea lung sau prea scurt. Insa nu despre asta este vorba. Este vorba despre 3 povesti ce au ca personaj principal barbati office romani.

Prima poveste se petrece undeva in plina amiaza la intersectia Calea Victoriei cu Bd. Regina Elisabeta. Stau la semafor si vis-a-vis observ un barbat imbracat la costum ce asteapta la fel ca si mine culoarea verde.
Insa ceea ce imi atrage atentia este de fapt altceva. Mana sa este adanc bagata in panaloni si banuiesc (sunt chiar sigur) ca isi aranja prohabul...in plina strada, fara nicio jena el statea si facea varii lucruri cu mana adanc infipta in pantalon. El...marele barbat office fara absolut nicio urma de jena facea o chestie demna de ceea ce el numeste : taran. Problema este insa ca acel taran o fi el asa insa are uneori mai mult bun simt decat un barbat imbracat la costum.

Pentru cea de a doua poveste ne aflam in metrou. El imbracat la costum, ea la fel. Nimic ne la locul lui in cazul ei, la prima vedere nici in cazul lui. Insa cumva instinctiv (defect profesional al celui ce lucreaza in vanzari isi evalueaza din ochi pe cel cu care negociaza) ochii imi pica la pantofii sai. Si asa cum ma asteptam sunt aceiasi pantofi ascutiti obisnuiti (de ce purtati asa ceva nu inteleg) insa sosetele...ei bine sosetele sunt negre insa au scris ceva pe lateral. N-am fost prea atent si nici nu m-a interesat ce scria insa cum poti alege astfel de sosete pentru a-le purta la costum? Cata minte trebuie sa ai pentru a-ti lua sosete branduite atunci cand mergi la o negociere sau o intalnire de afaceri? Ei bine omul din metrou avea astfel de sosete si sigur le va purta in continuare.

Cea de a treia poveste mi-a parvenit azi via amicei Ursa si suna cam in felul urmator.
Locatie : Piata Victoriei, orele 18:00 - 18:30, semaforul de la Europe House.
Personaj : barbat imbracat la costum impecabil, cravata, scurta de piele.
Tipul sta la semafor si vorbeste la telefonul pe care-l tine in mana stanga, dar stupoare...tipul isi tot baga mana dreapta in buzunar si scoate seminte pe care le tot molfaie in timp ce discuta si asteapta sa se faca verde.
La aflarea povestii am intrebat ce facea omul cu cojile si evident ca am aflat...le scuipa pe jos evident.
Reanalizam situatia : esti la costum, vorbesti probabil cu prietena la telefon sau cu cine naiba vorbesti si in timp ce faci asta iti aduci aminte ca ai niste seminte in buzunar si te apuci sa le rontai. Vi se pare normal? Despre eleganta clar nici nu poate fi vorba dar macar asa un pic vi se pare normal? Iar pentru cine se intreba semintele pareau a fi de dovleac (deh este lung acel semafor si rar ai sansa sa vezi asemenea personaj).

Poate fi o noua moda lansata tocmai din Romania si pe care s-o importe si occidentalii...scarpinatul in plina amiaza la prohab, pantalonii la dunga purtati cu sosete branduite cu Puma sau Adidas si mancatul semintelor in pauza dintre sedinte.

Costumul nu face omul si doar il scoate in evidenta...restul tine de bun simt si crestere. Oare barbatul roman majoritar are asemenea caracteristici sau ii lipsesc cu desavarsire?

1 comentarii:

Anonim | 9 februarie 2010 la 19:25

Yes indeed, in some moments I can phrase that I acquiesce in with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is still a suspect as you did in the fall issue of this request www.google.com/ie?as_q=sony vegas pro studio 8 ?
I noticed the axiom you have in the offing not used. Or you use the pitch-dark methods of development of the resource. I have a week and do necheg