Festivale Internazionale del Film di Roma 02



Dupa cum am promis revin cu informatiile legate de "Festivalul International de Film de la Roma" si iata ce am mai aflat din Corriere della Sera despre ce s-a intamplat in ultimele zile.

Ziua a treia a adus in fata publicului filmul francez "Aide toi, le ciel t'aidera" aflat in competitia oficiala.Acesta a fost primit cu aplauze indelungi din partea publicului si pare a fi unul dintre favoriti la castigarea premiului suprem.
Aceeasi zi a adus si prezentarea celui de al cincilea film italian aflat in competitie "Galantuomini" ce apartine lui Edoardo Winspeare. Regizorul austriac este si el un favorit la castigarea marelui premiu si reamitesc ca in 2003 el a castigat "Premiul Orasului Roma" in cadrul "Festivalului de Film de la Venetia" pentru productia "Il Miracolo".
Cea mai noua productie a lui Winspeare "pune protagonistii in fata unei dileme shakespeariene: alegerea intre drepate si dragoste" dupa cum afirma chiar autorul.
Tot cea de a treia zi a adus si prezentarea filmului "Easy Virtue", o comedie spumoasa, semnat de Noel Coward ce ii are in distributie pe Kristin Scott Thomas, Jessica Biel, Colin Firth si Ben Barnes. Productia prezinta razboiul psihologic intre doua femei pe fondul unei Anglii decadente.

Insa protagonistul principal al editiei din acest an al festivalului este Viggo Mortensen. Asta datorita prezentei sale in doua filme, "Appaloosa" si "Good", dar si datorita faptului ca i-a atacat atat pe George W. Bush cat si pe Silvio Berlusconi spunand ca "lumea de multe ori alege omul ce poate aduce mai putin rau unei tari asa cum este Berlusconi in cazul Italiei, sau Bush in cazul tarii mele. Iar dupa ce ai facut alegerea asta nu te mai poti plange". Acesta a continuat spunand ca "Guvernele, bune sau rele, vor sa ne faca sa credem ca actiunea unui singur individ nu conteaza dar adevarul nu este acesta. Mereu exista persoane care 24 de ore din 24 nu fac altceva decat sa incerce sa ne limiteze libertatile persoanale."

sursa : Corriere Della Sera

0 comentarii: