Cinema 02



"Burn After Reading" este cea mai noua productie a fratilor Coen (Ethan si Joel).
Este un film care te va tine tintuit de scaun pana la final.
Practic subiectul nu este chiar cel mai "greu" posibil insa absurdul cu care este el prezentat si manevrat nu poate decat sa te incante.Astfel avem un agen CIA dat afara pentru ale sale probleme cu bautura (John Malkovich) cu o sotie ce este caracterizata ca o catea fara suflet (Tilda Swindon) ce la randul sau are un amant (George Clooney) ce lucreaza la Trezorerie si care in 20 de ani n-a tras niciodata cu pistolul din dotare...pana acum cel putin.
Mai avem o femeie de 40 de ani (Frances McDormand) ce doreste sa aiba 4 operatii esterice pentru a-si imbunatatii felul in care arata si care lucreaza la o sala de fitness iar unul dintre cei mai buni prieteni si partener al sau de actiune este un instructor gay (Brad Pitt).
Si toti alearga pentru a pastra sau vinde ceea ce ei cred ca ar fi secrete de stat.
Practic tot felul de personaje ale caror vieti se intrepatrund si care creeaza o excelenta senzatie a faptului ca poti vedea mari actori ce joaca excelent rolul de tampiti.
Un film ce merita vazut si care iti va aduce mai mult ca sigur zambetul pe buze.


"Tropic Thunder" reprezinta cel mai bine zicala care spune ca "daca americanii n-ar face filme idioate atunci cele europene n-ar parea atat de reusite".
Cel de al zecelea film ce il are pe Ben Stiller ca regizor este un fiasco total.
In pofida unei distributii ce abunda de actori buni (in alte filme si roluri) cum ar fi Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Steve Coogan sau Tom Cruise filmul reuseste sa dezamageasca imens.
Prezentat ca o comedie, desi personal n-am reusit sa zambesc macar la gagurile de pe ecran, productia de fata pare mai mult o insiruire de momente de idiotenie crasa si pura care pur si simplu iti rapesc o ora si jumatate din viata.
O productie ce merita evitata si care ma face sa ma intreb : oare cat de prost sa fie un festival ca "Golden Trailer Awards" ce i-a acordat premiul pentru cea mai buna comedie?

0 comentarii: