Jovanotti - Safari



"Safari" este a unsprezecea productie de studio apartind lui Jovanotti (Lorenzo Cherubini) in cariera sa de 20 de ani.
12 melodii care te vor surprinde si incanta de fiecare data cand vei asculta discul.
"Fango" deschide lent dar optimist discul cu versurile sale pline de candoare "Io lo so che non sono solo anche quando sono solo..."(Eu stiu ca nu sunt singur chiar si atunci cand sunt singur).
"Mezzogiorno" continua pe ideea de optimism insa al sau ritm este mult mai accelerat si mai puternic.O combinatie de pop/rock cu mici accente de rap practic reteta classica a productiilor lui Jovanotti.
"A Te" reprezinta bijuteria discului, o melodie pe care Jovanotti a compus-o pentru cea care i-a fost alaturi in ultimii 15 ani de viata si care de ieri 6 septembrie ii este sotie.O melodie romantica, plina de sentimente exprimate liber si sincer.
"Dove Ho Visto Te" continua romantic insa pe un ritm rap ideea melodiei precedente. "E le mie manni hanno applaudito il mondo/ Perche il mondo e il posto dove ho visto te" ("Si mainile mele au aplaudat lumea / Pentru ca lumea este locul unde te-am vazut pe tine").
"In Orbita" readuce rap-ul consacrat al lui Jovanotti, iar "Safari" este prima reintroarcere de pe disc la ritmurile africane atat de des intalnite in productiile romanului.
"Temporale" ramane in zona rap cu mici influente drum and bass iar "Come Musica" intrerupe seria de rap pentru a reveni in zona pop romantica.
Idee continuata si pe urmatoarea melodie de pe disc, "Innamorato".
"Punto" aduce mici influente de jazz discului si asta datorita prezentei lui Sergio Mendes la pian, "vorrei che questa pagina tornasse bianca per scriverci ti amo...punto"("as vrea ca aceasta pagina sa fie alba pentru a putea scrie te iubesc...punct")
"Antidolorificomagnifico" este a doua productie de pe disc ce aduce in urechile ascultatorului ritmuri africane.
"Mani Libere 2008" cu Micheal Franti ca invitat inchide discul intr-o nota pozitiva si care aduce aminte pe alocuri de muzica reggae.
Per total unul dintre cele mai pop si pozitive discurile ale lui Jovanotti si unul care merita atentia voastra.




Lorenzo Cherubini (Jovanotti) si sotia sa Francesca Valiani in fata Catedralei din Cortona impreuna cu fiica lor Teresa dupa nunta lor.
sursa : ANSA, Corriere della Sera

0 comentarii: