Gianna Nannini in Romania



Spectacolul va avea loc pe 22 septembrie, la Arenele Romane din Bucuresti.
Biletele s-au pus in vanzare prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro si in reteaua magazinelor Diverta.
Pretul acestora variaza in functie de categorie: 80 RON (acces general) sau 125 RON (VIP - cu acces la bar).

Cantareata si compozitoarea de muzica rock Gianna Nannini si-a lansat primul hit in 1979. Melodia "America" si albumul "California" au devenit in scurt timp un succes in Europa.

Spirit rebel, initial cantareata si compozitoare in stilul anilor 70, descopera rock-ul in timpul sederii in USA. Cu hituri ca "Latin Lover" si "Profumo" ajunse pe primele locuri in topurile europene, legendarul producator Conny Plank (Eurythmics, Kraftwerk) o aduce pe culmile gloriei. In 1986, piesa "Bello e impossibile" devine un hit international, multipremiat in Italia, Germania, Austria si Elvetia. Urmeaza compilatia "Maschi e altri", care vinde peste un milion de exemplare. Publicul din Romania o cunoaste mai ales prin intermediul hiturilor "Un'estate italiana", imnul oficial al Cupei Mondiale de Fotbal din 1990 si "I maschi", refren in voga al anilor in anii '90.

In anul 2004 lanseaza albumul "Perle" care contine piese mai vechi re-masterizate, lansare urmata de un turneu in Europa Centrala ('04 - ' 05). Anul 2006 ii aduce Giannei doua mari realizari: single-ul "Sei nell'anima" ajunge numarul 1 in topurile italiene si colaborarea cu Andreea Bocelli, concretizata in hit-ul "Ama Credi E Vai".

Versiunea acustica a piesei "Meravigliosa Creatura" de pe albumul "Perle" a fost folosita intr-un spot publicitar pentru Fiat Bravo. O alegere foarte inspirata de ambele parti, care a propulsat "Perle" in topul 50 al celor mai bune albume din Italia. Fiat a inclus mai tarziu inca o piesa de a Giannei, "Aria" intr-un alt spot de la Fiat Bravo, care s-a bucurat de aceleasi ecouri.

Mai multe detalii despre aceasta doamna a muzicii rock pe : http://www.giannanannini.com/.

0 comentarii: