Animest 2008



Animest incepe peste cateva zile si era imposibil sa ratez promovarea acestui eveniment pe care eu il consider unul interesant.
Deocamdata nu am o lista clara a ceea ce vreau sa vad la festival dar pana la inceperea lui o voi avea mai mult ca sigur si cel mai interesant mi se pare acel Festival Pass (100 lei) care iti acorda accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului.
Mai jos ai mai multe informatii despre ceea ce inseamna si isi propune Anim'est-ul in acest an.
De asemenea pentru informatii despre filme si program du-te pe www.animest.ro.

Si ne vedem la festival!

Comunicat de presa:

"Oita Anim'est se bucura sa anunte cea de-a treia editie a Festivalul International de Animatie Anim'est, care se va desfasura la Bucuresti intre 3 si 12 octombrie, la cinematografele Scala si Elvira Popescu.

Anim'est-ul de anul acesta le-a pregatit iubitorilor de animatie o editie speciala cu filme-vedeta, premiate la marile festivaluri, invitati speciali, un total de aproape 300 de proiectii de scurt si lungmetraje, videoclipuri si spoturi publicitare, animatii romanesti si studentesti, workshop-uri, majoritatea in premiera in Romania.

Anul acesta, nu doua, ci trei jurii vor analiza filmele din cele cinci sectiuni competitive: lungmetraj, scurtmetraj, animatii studentesti, scurtmetraje romanesti, videoclip & advertising. Pentru prima data pana acum, programul competitiv se anunta a fi chiar mai efervescent decat cel din afara Competitiei, care prin traditie include cele mai interesante si premiate lungmetraje si scurtmetraje internationale din ultimii doi ani.

Anul acesta, Anim'est aduce in premiera in atentia specialistilor si a presei un eveniment provocator pentru animatia europeana: Balkanimation, un seminar international cu proiectii, care isi propune sa analizeze starea filmului de animatie in Balcani. Vor fi prezenti la aceasta masa rotunda si vor dezbate pe tema data, personalitati de specialitate din Croatia, Grecia, Slovenia si Romania.

Tot in premiera, Anim'est inaugureaza la aceasta a treia editie seria de parteneriate cu alte festivaluri internationale de animatie prietene. Astfel, in fiecare an la Bucuresti, cu prilejul Anim'est, va fi invitat un reprezentant al unui alt festival international de animatie, care va introduce o serie de filme premiate la festivalul respectiv. Anul acesta, este invitat Festivalul International de Animatie Animateka din Ljubljana, prin directorul Igor Prassel, care va prezenta publicului roman o selectie de scurtmetraje premiate anii trecuti.

Printre sutele de animatii oferite publicului tanar si adult, in cele doua weekenduri de Festival, vor exista si proiectii pentru copii. Primele doua proiectii din fiecare sambata si duminica (de la ora 12:00, respectiv 14:00) din Anim'est, vor fi destinate celor mici.

Bineinteles, ditractia va continua si in afara orelor de proiectie. Toti cei care iau parte la Festival, de la invitati, oameni de presa, spectatori sunt invitati sa se cunoasca mai bine in fiecare seara la Clubul Festivalului, care anul acesta va fi Frame (Bd. Magheru 38 B).

Veti putea discuta cu toti invitatii Anim'est in spatiul special amenajat din foaierul cinematografului Scala, unde va exista biroul de presa de unde va veti putea procura toate informatiile necesare.

Anim’est este primul festival de film din Romania care pune la dispozitia spectatorilor sistemul online de bilete, prin www.bilet.ro, care va permite spectatorilor sa achizitioneze in avans un numar nelimitat de bilete, imediat ce acestea se vor pune in vanzare. Anul acesta, organizatorii Anim'est pun la dispozitia publicului doua tipuri de abonamente: Abonamentul de 10 proiectii (50 lei) si Festival Pass-ul (100 lei), care garanteaza accesul la toate evenimentele din Festival. Cele doua tipuri de abonamente s-au pus deja in vanzare pe www.bilet.ro.

Presa va avea acces la toate evenimentele Festivalului International de Animatie Anim'est pe baza acreditarii de presa. La proiectii, acreditarea va permite accesul numai impreuna cu biletul gratuit al Festivalului, care se va elibera de la casele de bilete ale Festivalului, instalate in incinta cinematografelor. Puteti obtine o acreditare completand formularul atasat, care poate fi gasit si pe site-ul Festivalului, www.animest.ro. Trimiteti formularul completat, insotit obligatoriu de cel putin un material pe care l-ati realizat pe durata Festivalului de anul trecut, pe adresa iulia.david@animest.ro pana pe data de 20 septembrie, inclusiv. Se poate acredita un singur jurnalist de la fiecare publicatie.

Acreditarile si dosarele de presa se vor elibera la conferinta de presa din deschiderea festivalului, care va fi anuntata ulterior. Cei care nu vor putea lua parte la conferinta de presa, vor putea sa isi ridice acreditarile incepand cu data de 3 octombrie, de la biroul de presa al Festivalului, amenajat in foaierul cinematografului Scala. "
Iulia David / iulia.david@animest.ro

Organizator : ESTE'N'EST - www.estenest.ro
Cu sprijinul : CNC, AFCN, Ambasadei Frantei in Romania, American Cultural Center, Institutul Cultural Francez, British Council, Institutul Cervantes, Ogilvy.
Parteneri : Opel, ToonBoom, TNT, Vixo, Frame Club, Papa La Soni, Centrul National al Dansului.
Parteneri media : 24-Fun, Compact Bucuresti, U TV, Clandestino, Cinemagia, HotNews.ro, Acasa.ro, Filebox.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Rekino.ro, Port.ro, Ro20.ro.

0 comentarii: