Street Delivery 2008


Galeria 115 participă la cea de-a treia ediţie a Street Delivery

Bucureşti, 5 iunie 2008. Între 6 şi 8 iunie, Galeria de Artă Digitală 115 vă aşteaptă pe strada Pictor Arthur Verona, între 10 dimineaţa şi 10 seara, pentru multă artă digitală în aer liber. Având la dispoziţie toate instrumentele necesare creaţiei digitale, publicul poate încerca şi exersa arta pe computer, sub îndrumarea echipei 115. Iar dacă lucrările realizate sunt bune, ele pot fi incluse în Pixel Upgrade Challenge, un concurs de creaţie digitală cu premii de la 115, Wacom & Adobe.

Digital art session
Sâmbată, 7 iunie, între 15.00 şi 18.00, 115 va invită în cadrul librăriei Cărtureşti pentru un curs intensiv de artă digitală. Pe lângă tabletele grafice pentru public, Traian Boldea şi Andrei Fântână vă vor prezenta domeniul artei digitale, atât dintr-o perspectivă teoretică, cât şi dintr-una practică. Evenimentul se va desfăşura în două etape:
I. Istoricul artei digitale & workshop - Traian Boldea – Asistent Universitar Doctorand – Arte Vizuale
II. Live Art Performance – Andrei Fântână - artist digital

Mai multe informaţii despre evenimente pe http://www.115.ro/


Despre Galeria 115:

Galeria de Artă Digitală 115 este primul spaţiu din România şi Europa de Est dedicat exclusiv expunerii şi promovării artei digitale în toate formele ei de manifestare. Arta digitală este o componentă esenţială a artei contemporane iar scopul nostru este acela de a susţine noile mijloace de creaţie în artă ca instrumente indispensabile ale artistului modern. Artiştii viitorului nu vor fi cunoscut niciodată o lume fără tehnologie şi pentru ei instrumentele de creaţie vor fi cele digitale. Trăim un moment de răscruce pentru arta contemporană şi vrem să fim aici, pentru ca împreună cu artiştii să deschidem drumul spre arta viitorului.

Galeria 115 – We can only go forward


Galeria 115 este deschisă de luni până sâmbată în intervalul orar 12:00 – 20:00. Galeria este situată pe str. Mihai Eminescu la numărul 115.

Despre Street Delivery

Street Delivery a început acum 3 ani din iniţiativa ambiţioasă a Ordinului Arhitecţilor din România şi a librăriei Cărtureşti de a reda unei străzi funcţia publică de comunicare şi întâlnire. De atunci, în fiecare an, timp de 3 zile, strada Pictor Arthur Verona este “închisă pentru maşini şi deschisă pentru oameni”. Gestul are semnificaţia unui manifest artistic care să atragă atenţia asupra necesităţii existenţei unor trasee pietonale şi culturale în Bucureşti. Ediţia 2008 reuneşte un număr record de participanţi si mai multe secţiuni, fiecare cu un conţinut divers şi valoros ce completează şi întăreşte ideea de traseu cultural şi ceea ce ar trebui el să însemne în economia urbană.

Mai multe informaţii despre proiect: http://www.streetdelivery.ro/, http://www.carturesti.ro/

0 comentarii: